tag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post5352038748348534980..comments2023-10-04T15:36:21.552+02:00Comments on Kåfjordolga: BrødOlaughttp://www.blogger.com/profile/15156664796582093024noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-79603998560705403972011-02-04T13:10:30.774+01:002011-02-04T13:10:30.774+01:00Jeg er et brødhue (haha) når det gjelder brødbakin...Jeg er et brødhue (haha) når det gjelder brødbaking, totalt fiasko HVER gang! Helt til jeg prøvde meg på eltefritt brød. Fantastisk! Har bare bakt denne grove varianten, saftig og godt! http://matentusiasten.blogspot.com/2010/12/grovere-eltefritt-brd.htmlIngunnhttps://www.blogger.com/profile/08519992497363770080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-82389825208703239812011-02-02T11:25:03.750+01:002011-02-02T11:25:03.750+01:00Jeg bruker ferdigposer, men mangedobler hevetida. ...Jeg bruker ferdigposer, men mangedobler hevetida. Dvs. jeg hever både deigen og de ferdig utbakte brødene "til jeg er fornøyd". Også bruker jeg fersk gjær. <br /><br />Og husk, gjærbakst, spesielt den grove sorten, funker best på væksarmåne (når månen øker, dvs. de to ukene før hver fullmåne). <br /><br />Smører du brødene med smør før og vann etterpå blir ikke skorpa hard (barn liker jo ikke sånt).Lenehttp://www.twitter.com/rodmyrnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-66168962461753647282011-02-02T11:23:42.666+01:002011-02-02T11:23:42.666+01:00Hærlig med en "mammablogg" som ikke gir ...Hærlig med en "mammablogg" som ikke gir meg prestasjonsangst. Takk :-)Mariannehttp://www.engasjertbyra.nonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-64447018779632413502011-02-01T20:07:08.108+01:002011-02-01T20:07:08.108+01:00Jeg bruker oppskrifta jeg fikk av min mor. Den er ...Jeg bruker oppskrifta jeg fikk av min mor. Den er så bra, for jeg slipper å ta i deigen. Deigen er så tynntflytende at den helles i to former.<br />I miksern:<br />1 kilo mel<br />2 never grov sammalt hvete.<br />Salt<br />1 pk tørrgjær.<br />1 liter lunka vann.<br />Smelta margarin eller et par dl olje.<br /><br />Blande godt i mikseren.<br />Hell stoffet i to brødformer.<br />Hev en time.<br /><br />210 grader i 1 time.<br /><br />Enkelt, og brøene blir veldig gode.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-57126016773591815692011-02-01T14:40:40.445+01:002011-02-01T14:40:40.445+01:00Tikk takk igjen! Skal prøve alle og se hva jeg får...Tikk takk igjen! Skal prøve alle og se hva jeg får best til. ;)Olaughttps://www.blogger.com/profile/15156664796582093024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-65078366078334493652011-02-01T12:03:00.101+01:002011-02-01T12:03:00.101+01:0011 dl lunket vann (40 grader)
2 dl kulturmelk
1,5 ...11 dl lunket vann (40 grader)<br />2 dl kulturmelk<br />1,5 pakke tørrgjær <br />6 ss matolje<br /><br />Blandes!<br /><br />Tilsett: <br />1 dl kruskakli<br />4 dl havregryn<br />5 dl sammalt hvete, grov<br />3 ts salt<br />3 ss sukker / sirup<br /><br />Tilsett hvetemel, ikke for mye, deigen skal være litt løs. Hvis du bruker maskin skal det ikke være så mye mel at den blir til en fast klump. Bruk olje til utbaking. <br /><br />Heves en time + 25-30 min etterheving (til brødet akkurat når kanten på brødforma).<br /><br />Stekes på 180 grader nederst i ovnen i 55 min, ta brødene ut av forma og stek de i ca 10 til.Kristinhttps://www.blogger.com/profile/08606332969224050260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-28315272085206466242011-02-01T10:50:32.273+01:002011-02-01T10:50:32.273+01:00Hmmm...hadde tenkt å foreslå mitt beste og eneste ...Hmmm...hadde tenkt å foreslå mitt beste og eneste tips, nemlig å KJØPE brød... Men etter at Tove la ut oppskrift (og eg veit jo at ho bake i tide og utide..), så kan eg jo nesten ikke komme med mitt gode tips allikevel. Kanskje eg også skal prøve meg, en vakker dag...på Tove si oppskrift? ..med en viss fare for å bli lagt inn på skjerma avdeling av resten av familien. I beste fall får dem bare sjokk ;)Ginanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-74323398524356870722011-02-01T02:35:39.456+01:002011-02-01T02:35:39.456+01:00http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/boller%20af%20sta...http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/boller%20af%20staal/Gode%20raad/20071119144630.htm<br /><br />Sjekk ut bakerådene til Camilla Plum. Det er en dame som vet hva hun driver med. Programmene hennes kan virkelig anbefales.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-85069370644349763202011-01-31T23:37:46.590+01:002011-01-31T23:37:46.590+01:00Fantastisk hærlig lesing!!! Tårene triller - så mo...Fantastisk hærlig lesing!!! Tårene triller - så morsomt var det! Kanskje særlig fordi jeg ikke plages med brødbaking...?? Havrebrød og kornbrød, blandes + litt olje, så kan du ikke mislykkes!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-79375490501740430042011-01-31T22:55:14.657+01:002011-01-31T22:55:14.657+01:00Jeg er ikke den rette til å gi råd om brødbakst. ...Jeg er ikke den rette til å gi råd om brødbakst. Men kanskje du finner litt trøst i å lese hvordan det foregår når JEG baker? Felles skjebne og-så-videre...<br /><br />http://hogefeld.blogspot.com/2008/09/bakst-med-komplikasjoner.htmlRita Hogefeldhttps://www.blogger.com/profile/05295474069834904850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-75732804092579613262011-01-31T21:55:39.957+01:002011-01-31T21:55:39.957+01:00Jeg sier bare, "ikke knø" brød er tingen...Jeg sier bare, "ikke knø" brød er tingen :)<br />Går som ett virus her i blogglandia og det beste av alt, det krever ingenting og smaker godt.<br /><br />http://bloggingaroundthechristmastree.blogspot.com/2011/01/no-knead-bread.html#commentsAnniehttps://www.blogger.com/profile/17262387676642308954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-80452616485908291462011-01-31T21:06:20.799+01:002011-01-31T21:06:20.799+01:00Brødbaking blir så enkelt som bare det om du bruke...Brødbaking blir så enkelt som bare det om du bruker ferdigblandingene i butikken.. Hjemmebakt men ferdig likevel.<br />Hvis du kjøper solsikkebrød eller matpakkebrød, så skal du se det går så bra så. Følg oppskriften slavisk og hevetiden kan faktisk utvides. Så får du herlige brød som smaker godt og er sunne og rimelige.<br />Her i huset er det far som baker brød og boller. Også med bollene bruker han ferdigmelposene og det blir så gode boller så.<br /><br />Hjemmebakte brød er forresten tyngre enn kjøpebrød, det er jo mye mer mat i dem. Jeg synes børdet ditt så kjempefint ut.Sirihttps://www.blogger.com/profile/09609120375992466223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-38202100840411028182011-01-31T21:04:34.547+01:002011-01-31T21:04:34.547+01:00Takk Tove! :) Da e det ingen bønn! Må bare prøve p...Takk Tove! :) Da e det ingen bønn! Må bare prøve på nytt. Men det får bli i morra. Brukt opp alt hvetemelet.Olaughttps://www.blogger.com/profile/15156664796582093024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-40021761139817602422011-01-31T20:39:07.360+01:002011-01-31T20:39:07.360+01:00Jeg sliten med akkurat samme greiene når jeg baker...Jeg sliten med akkurat samme greiene når jeg baker brød. Blir liksom aldri helt stas. Men Tove over her, ser ut til å bli redning for neste forsøk.Trinehttps://www.blogger.com/profile/14434749325064080430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-10163102121770468772011-01-31T19:06:32.153+01:002011-01-31T19:06:32.153+01:00Driv akkurat å bake brød her : ) Best med hjembakt...Driv akkurat å bake brød her : ) Best med hjembakt vettu ; ) <br />Min oppskrift:<br />1 pk grovbakst<br />8 dl hvetemel<br />2 dl havregryn ca.<br />2 pk tørrgjær<br />2 ts salt<br />1 ts sukker eller 1 ss sirup<br />2-3 ss soyaolje<br />ca 12 dl vann<br />heves 1 time, bakes ut, heves ca 45 min. og stekes ved 200 gr 1 time!! <br />Kan teste ut den her om du vil- kjempeenkel rett og slett og veldig gode hverdagsbrød<br />klemTove `blogg verdenhttps://www.blogger.com/profile/09683122690013743155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-5108063870476277962011-01-31T18:52:46.788+01:002011-01-31T18:52:46.788+01:00Takk alle sammen! :) Ja, Kristin, send alt av opps...Takk alle sammen! :) Ja, Kristin, send alt av oppskrifte! MÅ finne ei oppskrift som blir vellykka no.Olaughttps://www.blogger.com/profile/15156664796582093024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-91390264055666837582011-01-31T17:24:37.257+01:002011-01-31T17:24:37.257+01:00Ta en titt på denne bloggen! Her er utrolig mange ...Ta en titt på denne bloggen! Her er utrolig mange gode tips. Det siste om et brød som nesten alltid blir vellykket og som ikke trenger knaing.... bare maaaaasse heving :) <br />Lykke til! <br />http://ingvildsmatblogg.blogspot.com/Lindahttps://www.blogger.com/profile/17695188477624288931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-39474271071176649842011-01-31T17:05:50.519+01:002011-01-31T17:05:50.519+01:00Jeg følger oppskrift, bruker desilitermål og spise...Jeg følger oppskrift, bruker desilitermål og spiseskje for å få det nøyaktig. Vil du ha den? Blir alltid bra!Kristinhttps://www.blogger.com/profile/08606332969224050260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-9030059137934785512011-01-31T16:36:23.861+01:002011-01-31T16:36:23.861+01:00Sorry, brødbaking kan jeg ikke hjelpe deg med, men...Sorry, brødbaking kan jeg ikke hjelpe deg med, men et par sånne brødmanualer til styrketreninga hadde ikke vært så dumt.Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5617256085316954798.post-6940791675041254092011-01-31T16:12:04.348+01:002011-01-31T16:12:04.348+01:00Flire.. øvelse gjør mester heite det.
Tre ting d...Flire.. øvelse gjør mester heite det. <br /><br />Tre ting du må passe på: 1. ha salt i brødet ( da blir det luftig når det heves, og holdes luftig etter steikinga)<br />2. Ha nok olje i deigen- eg bruke ca 1/2-1 dl avhengig av deigstr. oljen gjør at brøan ikke ryr. <br />3. Steik NEDE i ovn, bruk vanlig over/undervarme ( ikke varmluft, altså) og ha tempen på 180 grader. Vil du ha ei mørkere skorpe, så skrur du opp til 210 grader de siste 5 minuttan. Eg steike vanligvis to brød i form, eller 4 i langpanna, i ca 50 min. <br />Lykke til!Webmasterhttps://www.blogger.com/profile/06247699933809459555noreply@blogger.com