søndag 7. april 2013

No livnar det i lunder...

...no lauvast det i li.

Så sannelig.
På vei hjem fra hovedstaden i går gikk jeg innom blad- og boksjappa på flyplassen. Jeg hadde da vært 1,5 dag sørpå. Jeg hadde selv innåndet vårlufta, kjent den snike seg inn mellom den åpne jakka og dongerikjolen, der jeg verdensvant trålet Oslos gater, uten lue og votter, på jakt etter den T-banen som gikk i riktig retning mot Oslo S fra Majorstua.
Det var bare ett ord som preget min velutviklede hjerne: VÅR! Det er vår i NORGE nå!!

Vi har nå bodd 2,5 år i nytt hus, og begge somrene og høstene har jeg irritert meg over at jeg var så treig til å være i forkant om våren, slik at hagen kunne bugne ut på seinsommeren.
I år har jeg bestemt meg for at jeg skal gjøre alt i rett tid, etter alle eksperters anbefalinger. Jeg lette meg fram til det beste hagebladet jeg kunne finne: Norsk hage tidend.

På flyet satte jeg meg godt til rette, og i løpet av flyturen var vårplanene klare. Det viste seg at jeg ikke var et sekund for tidlig ute. I bladet var det heldigvis et innlegg som het "Hva gjør jeg nå: April".
Det var akkurat hva jeg trengte. Noen som pisket meg i gang til rett tid. ¨

 
 
Så, hva var det nå jeg skulle gjøre i april? Jeg var klar!
 

 
 
Her var det bare å handle.
"Kjære, jeg kjenner at jeg er litt snufsete, men det står i dette bladet at det er et par ting som skal gjøres i april hvis vi vil ha fin hage. Og du var enig i at vi ville ha fin hage, ikke sant?"
 
Og som sagt så gjort...
Det er en del obligatoriske ting som må klargjøres får man tar løs på våronna. Vi velger ofte å ta på hodelykt får å få det rette lyset, tross i at sola selvsagt skinner her Nord- Norge hele døgnet, allerede!!
Bermudashorts er også et must, samt en kvikk vårfarge på trøya. Jeg sa det var ok at han tok på langermet trøye, bare han bretta ermene opp. Sukk, han har det godt han mannen min, med ei så snill kone...
 


Han kunne ikke vente med å finne hageredskapene, og kom ikke raskt nok fram til bua, så mye gleda han seg...


 
Da han endelig fant fram redskapene hørte jeg et jubel, og jeg skjønte at han virkelig elsker hagearbeid i april...

 
Når han kom i sving var det omtrent ikke mulig å stoppe han. I flere timer durte han rundt i hagen med riva og hagesaksa, mens han vårrufset plenen og tok den obligatoriske julerosestussen, PÅ ALLE JULEROSENE VI HAR! 

 
 
Det er ikke til å unngå å få litt sand, jord og deilig vårgress i "klompan", som vi kaller treskoene. Men hvem bryr seg vel med det når vårsjauen er i gang?


 
 
 
Mannen var så fornøyd at til og med ikke det at den fine, hjemmesydde bermudashortsen spjæra, gikk inn på han. Som sant var så mente han dette ikke akkurat var kvalitetssøm. Det er også mulig all verdens kvaitetssøm hadde røket, for denne hadde han vel strengt tatt vokst i fra. Det er tross alt noen år siden han sydde den selv på barneskolen...
 
 
HA EN NYDELIG, HOT OG DEILIG VÅR DERE!!  ;) 

16 kommentarer:

 1. Ha-ha-he-he, ja, det e sannelig på tide å ta fatt på hagearbeidet her hos oss her nord, ja. Eg har forsåvidt vært ute med raka eg også. Måtte rake av butaket. Det va så fult der oppe. :-)
  Hilsen Line, bygdenaboen

  SvarSlett
 2. Hærlig at du har begynt å blogge igjen. Kor flott å se at gubben "Rufse" plen. Eg moildkose meg med dine betrakninga.

  SvarSlett
 3. Har savna de gode rådene dine og jeg har og tenkt på vår pusk i hagen.Må bare finne noe som kan sprenge bort alt det hvite som dekker plen og blomsterbed.Tror jeg tar en kopp kaffe og ser hva andre driver på med i hagen her nord. :-)

  SvarSlett
 4. Flire :-D flink mann du har...min e ikke like ivrig;-)

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Lisa M.P Solbakken8. april 2013 kl. 09:16

  Haha, herlig innlegg!
  Man har det ikke artier enn man lage det sjøl!

  SvarSlett
 7. Hehe, kanskje man skal sende mannen ut i hagen når han er ferdig med å spa frem bilen? Det vil han sikkert synes er en fiiin avveksling :D

  SvarSlett
 8. Fantastisk med vårvær i April.
  Vårt land er langt og variert, og denne vinteren har vært spesiel.
  Satt å kikka på bilder fra 2009 etter at jeg hadde måka veg til drivhuset. Flere Primula og juleroser blomstret da - i år er det kun ei tue snøklokker vi ser toppen på.
  Jeg tror nok at våren blir kort i år, og at vi hopper direkte til den sommeren som ikke kom hit sist år.

  SvarSlett
 9. Knis, du e RÅ. Fortsett blogginga så har vi lesestoff, og slipp å kjøpe, hahaha.... :)

  SvarSlett
 10. Takk for en god latter. Herlig...

  SvarSlett
 11. Ha ha ha, naijs shorts! Ligner mistenkelig på den jeg sydde på ungdomsskolen. Kanskje vi gikk på samme skole? Hurra, det er VÅR!

  SvarSlett
 12. Herregud, ler så jeg griner! Fantastisk hva du klarer å få mannen til å gjøre!

  SvarSlett
 13. Herlig! :D Beviset på at vårt land er langstrakt ja. Fint at du blogger igjen :)

  SvarSlett
 14. Å guder, jeg døør ! :D

  SvarSlett