fredag 13. juni 2014

Vis meg ditt spisebord

 Reisaklara har instendig spurt om jeg ikke kan vise spisebordet mitt fram for allmennheten. (For dere som er litt "med" på interiørfronten, så vet dere at dette er et helt vanlig fenomen. "Vis meg ditt lysfat", "Vis meg ditt beste sommerbilde", "Vis meg ditt soverom".) (Soverommet kommer nok med i et annet innlegg, for det er så utrolig flott og presentabelt!)

Jeg tenkte straks: "Ok, fineste Reisaklara, siden det er deg." Også har jeg jo faktisk et nytt spisebord, så det var bare så utrolig flaks med det spørsmålet akkurat nå. For til neste år er jo spisebordet gammelt og modent for loppemarked!
Jeg er svært påpasselig med å ha spisebordet mitt presentabelt til enhver tid. For man vet jo aldri når folk som er på besøk tar selfie og jeg er så heldig å få med mitt spisebord i bakgrunnen.

Sånn! 
Hvis det ser litt rotete ut så har jeg nådd målet mitt. Egentlig har jeg brukt flere timer på å dandere "rotet", og ingeting er overlatt til tilfeldighetene, hvis det er det dere tror. Det skal være sånn i interiøret nå, man må få fram at man er en aktiv familie. Og man skal bruke tid på interiøret, men det skal ikke se sånn ut, hvis dere skjønner....?

La oss ta noen nærbilder:

Hører denne hjemme på et spisebord da? JA! Så absolutt! Man vet aldri når ungene får lyst til å leke med ball når de spiser middag. Å leke med ball er såpass lite utbredt at vi lar dem få holde på når det måtte falle dem inn. Omså det er suppe i tallerkenene? JA! Omså det er suppe i tallerkenene. Hallo! Jeg liker da å vaske!
Det er ikke det at vi tenner så mye stearinlys, men det er jo ok å late som. Vi "tenner så mye stearinlys at vi ikke klarer å henge med på å skifte dem ut". Blomstene er ikke utblomstra løvetann. Dette er en ny sort jeg fant på senteret borti gata. (Men det er fint hvis det ser ut som utblomstra løvetann, for da ser det ikke ut som jeg har brukt penger og energi på dem.)
Her har jeg dandert en fløyte (ja, jeg knuste den for å få det hele til å bli litt sånn "småbarnsaktig" i stilen), et forstørrelsesglass (også det "ødelagt" med viten og vilje) og noen blålys med sirene ("plukka av brannbilen av småbarnshender".). Her slår vi ofte to fluer i en smekk og lar minstejenta få utforske pynten. (Ikke det at hun bruker å fekte med armene så grøt og middag fyker rundt, dette er KUN for at hun skal få stimulert sin utforskertrang. Ja, også er det jo kul pynt...)
Et "glattejern" er noe enhver burde ha på spisebordet sitt. Tenk hvis duken blir krøllete!!
Konfetti er fremme til enhver tid, sånn i tilfelle vi plutselig har glemt en bursdag. Eller, jeg glemmer selvsagt aldri bursdager! Men konfetti er nå en fin ting uansett! Hver dag er en fest!
Nissen ja. Det er tross alt bare 6 måneder igjen til jul. Julekvelden kommer aldri mer som julekvelden på kjerringa her i huset. Aldri. Ja, det var et lite innblikk på mitt spisebord, Reisaklara! Håper du kanskje fikk noen tips som du kan bruke selv.


3 kommentarer:

 1. He, he, minner litt om stuebordet mitt akkurat nå:-) Jeg er imidlertid ikke like forberedt til jul som du er, men jeg har en skikkelig gøyal hårbøyle liggende på stuebordet, med pigger og som kan blinke i alle regnbuens farger:-) På spisebordet har symaskinen stått så lenge framme at det var noen som lurte på om den var fastmontert på bordet...

  PS! Gleder meg til å se soverommet:-)

  SvarSlett
 2. Ikke helt ukjent. Gleder meg til neste interiør-innlegg.

  SvarSlett
 3. Kåfjordolga! Hipp hurra for at du er tilbake med dine uvurderlige interiørtips. Det kan bare ikke gjøres bedre. Setter spesielt pris på det tilfeldige preget du har fått til, men skjønner at det har krevd mye tid og omtanke.

  SvarSlett