onsdag 2. februar 2011

Prosjekt "brød" forsetter

Når jeg spør etter råd og oppskrifter på brød, så føler jeg meg forplikta til å prøve dem ut.
Hjertelig takk for alle tips. Og oppskrifter.

I dag har jeg prøvd ut Kristins brød! (Stort og smått)
Oppskrifta så spennende ut fordi det var kulturmelk i den.
Så jeg fulgte den TIL PUNKT OG PRIKKE!!
MEN! Det var ÈN plass det var litt opp til en selv å bedømme. Og det var når det kom til hvetemelet.
Det var jo selvfølgelig her jeg gikk i fella. Jeg bør ikke bedømme noe selv når det gjelder brød. Det sto at den ikke skulle være for fast. Så da er man jo livredd for å lage den for fast... Da skjønner dere utfallet. Den ble for løs.Det så veldig lovende ut når de hadde stått i ovnene ei stund. Hevde og ble SÅ FIN! Jeg tenkte:
"Hurra!! Jeg klarer det!" Men neida... De este opp og så mista de fullstendig piffen.
Men Kristin: det er ikke din feil! Brødene er nyyydelig på smak!! Du ser, vi har alt spist nesten et helt et.
Jeg skal prøve en gang til, med mere hvetemel. ;)

Skal også prøve de andre oppskriftene. Så får vi se om det blir en vinner, ei oppskrift som er snill mot en brødbaker med meget lav selvtillit på dette feltet. (Joda, ferdigpakke med brødblanding er grei, men jeg er på jakt etter et enda bedre, hvis dere skjønner. Så kan man variere litt ut fra den.)

Forresten!


Mannen min var superfornøyd med brødene! Skivene fikk jo hjerteform!! Romantisk.

10 kommentarer:

 1. Supert, når du har testa alle oppskriftene må du legge ut en sånn brød-test med score etter ulike kriteria som fasthet, enkelt å lage, smak osv. Det gjør det lettere for andre brødbakenoviser, som meg f.eks.

  SvarSlett
 2. Been there, done that.. :p Litt mer hvetemel, kanskje. Prøv med ett kilo. Men godt forsøk da! + for vilje til å lære! :)

  SvarSlett
 3. Jeg er ingen brødmester, så jeg har ingen råd. Men imponert over hjertebrød.

  SvarSlett
 4. Så jo hvertfall saftig og godt ut...det er jo ikke størrelsen det kommer an på ;)

  SvarSlett
 5. Jeg klarte ikke å bake brød før jeg b egynte med surdeig. Før det ble alt enten tørt, hardt eller generelt uspiselig.
  Det tar tid, men det meste er ventetid. Føler du for et eksperiment har jeg skrevet litt i min egen blogg, men http://paindemartin.blogspot.com/ er mesteren. Jeg liker lyst surdeigsbrød best (ikke sånn tungt, dansk brød).

  SvarSlett
 6. Hahahah!! Kjenner meg så godt igjen på dine førsøk på å finne det "perfekte" brød!!
  Å det hjereformete brødet...en klar vinner!

  Klem Anna

  SvarSlett
 7. Nå har vi stooore forventninger her. Vi bare lener oss tilbake og venter på at du skal prøve og feile tilstrekkelig mange ganger.... og tilslutt får du åpenbaringen - som du så klart deler med oss andre brød-kløner. Så kan vi bli et sånt hæppi brødbakende bloggsamfunn, hvor ingen trenger feile, takket være de(i)g :)

  SvarSlett
 8. Herlig med heimebaka brød uansett form;)

  SvarSlett
 9. Hei! :) Nå har jeg brukt sikkert en time på bloggen din - og konstanterer at du er utrolig morsom ;) Du skriver kjempebra, veldig gøy å lese om dine tips og triks for å få hverdagen til å fungere, haha :) Ha en kjempefin helg!

  SvarSlett
 10. Eg syns brødbaking e like spennende hver gang, Olaug. Etter mange år med prøving og feiling fikk eg ei oppskrift som opprinnelig var sånn ikke-kna-men-helle-rett-i-forma-deig. Det funka fint ei stund, men etterhvert som eg blei en meir erfaren brødbaker, så endra oppskrifta seg til å bli en sånn ta-på-slump-oppskrift-som-eg-bare-har-i-hodet. No veit eg ikke engang kor eg har oppskrifta hen og det eineste som e likt fra gang til gang e væskemengden.
  Brødan blir vellykka nesten kver einaste gang...men det HAR hendt at eg har kunna slått ihjel en mann med brødan mine.

  SvarSlett