tirsdag 16. november 2010

Dialekt?

Når æ starta med å blogge så vurderte æ om æ skulle skrive på dialekt eller bokmål. Det blei bokmål, fordi æ egentlig har irritert mæ over at man bare skriv dialekt i meldinge, og ofte når man e på nette, også slurve man så utrulig med rettskriving, stor bokstav i ei ny setning, komma osv.

Det må jo være utrulig vanskelig for unge å lære rettskriving i dag!?
Når man bare drit i kossn man skriv ei melding, bare man blir forstått.

Men så syns æ bare det blir så rart å skrive på en helt anna måte enn æ snakke. Da blir det bare til at æ bruke andre ord enn æ ellers ville brukt, også e jo dialekta en stor del av mæ.

Syns det e artig å lese når folk fra f.eks. vestlandet skriv på dialekt. Lære masse om språket ved at folk skriv som dæm snakke, og synes det e interresant.
Så heretter så blir det dialekt i den her bloggen. Så får vi ta utfordringa med rettskriving på andre plassa.  ;)

5 kommentarer:

 1. Dialekt kan være ganske sjarmerende, men som lærer skal jeg innrømme at jeg blir litt frustrert når jeg forstår halvparten av det jeg ser er en viktig melding. Men for å forsvare dialekt valget ditt, er ikke bloggens natur å være uformell og personlig. Trø te,du, fine maen, beine veien.

  SvarSlett
 2. Fint å sjå at andre og skrive på dialekt!! Eg e ei av vestlandsjentene... Pynte jo litt på språket, men stort sett dialekt :-)

  Digge bloggen din forresten!! Savne ett innlegg frå soverommet -he he- DER e iallefall ett av romma EG ikkje kan blogga om te vanlig....!!

  Ha en super kveld!!

  SvarSlett
 3. Å nei... vær så snill og skriv på bokmål eller nynorsk. Jeg liker bloggen din godt, men blir gal i hodet av å lese dialekt - dialekt er ikke et skriftspråk. Virkelig ikke...

  SvarSlett
 4. Hahaha! Ja, soverommet sku dokker væl likt å sett!! :D Har jo vært inne på tanken, men nei. Det blir for personlig. Kanskje når vi har fått opp senga på det nye soverommet vårs og æ kan reie den opp og ta et stort kvitt teppe over...

  Så til dokker som ikke like at man skriv på dialekt; la mæ prøve noen gang, så gir dokker tilbakemelding om det e helt forferdelig og uforståelig. ;)

  SvarSlett
 5. Jeg må si meg enig med Delirium, jeg liker ikke dialektskriving.
  Syns bloggen din er morsom, men blir slitsom og irriterende å lese hvis det fortsetter...

  SvarSlett