fredag 3. desember 2010

Skavlan og Kåfjordolga om interiør

Det var vel ikke noen av dere som tilfeldigvis så Skavlan på NRK1 i kveld??
Det ene temaet handla faktisk om interiør! Det var to menn der som virkelig kunne sette ord på hvordan svensker (gjelder jo også oss nordmenn) oppfører seg iforhold til interiør. Det de sa traff Kåfjordolga midt i hjertet. De kunne gjerne fått skrevet noen ord i bloggen min!
Jeg husker ikke så godt, men tror jeg husker ett sitat:
" Jeg trodde jeg var lykkelig, helt til jeg kjøpte det bladet." 

Vi blir hele tida minna på hva man burde hatt og hvordan man bør ha det i heimen, fordi det er det som er i vinden akkurat nå. Og kanskje blir vi LITT lykkeligere hvis vi har akkurat DET...?

Jeg lurer veldig på hvordan vi hadde fått det i det nye huset vårt om jeg ikke hadde lest en eneste blogg, ikke sett en eneste reklame hverken på tv eller de som kommer i postkassa, ikke lest et eneste interiørblad, eller ikke sett i noen butikker som hadde noe som helst med interiør å gjøre. Hva hadde MITT hjerte banket for?? Hva hadde JEG valgt? HADDE jeg tenkt så mye på hva jeg dro inn i det nye huset?
(Her sier jeg JEG, fordi mannen min synes det er helt greit at jeg tar meg av de greiene der.)

Ok, tross denne bloggen, jeg innrømmer at når vi får et helt nytt hus, så er det liksom ikke så lett å ikke tenke at man vil ha det litt hyggelig der også, så jeg kommer ikke til å kjøre heeelt samme linja som på alle bildene i bloggen (men mye mulig en del likt noen steder). (På den andre siden så kommer jeg IKKE til å gjøre om bloggen til en stilig interiørblogg). De bildene er fra plasser vi har leid og jeg ikke orka å bruke energi på den slags. 
Jeg kan absolutt ikke si at jeg IKKE blir påvirka og ikke bryr meg i det hele tatt om hvordan vi har det i hjemmet, og om hvordan folk ser det. Jeg er ikke et overmenneske jeg heller. Jeg lar meg også, til min store irritasjon, påvirke.

Men blir veldig irritert når det blir for mye fokus få sånne ting, som egentlig ikke er viktig når alt kommer til stykket.

Jeg er så uheldig at jeg har en protest i meg når det gjelder ting som alle har. Jeg vil IKKE ha det når alle andre har det! Men da er det liksom også litt kjeldelig at man faktisk kanskje kan like ting som andre liker.... Norgesglass f. eks. Har alltid likt dem, før de blei populær! Og det bor jo såpass mange mennesker i dette landet at det er jo vanskelig å bare ha ting som ingen andre har. Nå har man faktisk ting som mange andre har selv om man bare har ting etter besteforeldrene, fordi det er skikkelig hot.

Det var bare det jeg ville si.
GOD natt! ;)

7 kommentarer:

 1. Jepp, så det og noterte meg det som ble sagt. Det er jo sant at vi påvirkes av andre, bevisst eller ubevisst. Selv de som tror de er originale og unike er visst ikke det likevel noen ganger.
  ...og Norgesglass...må innrømme jeg har kasta meg på bølgen der gitt, nostalgi kaller jeg det. Minner meg om mormors matkjeller.
  Men jeg har ikke isblå Kitchen Aid, Manokopper eller Mailegnisser...

  SvarSlett
 2. Kjære deg! Er bare så inderlig enig med deg! Orker ikke mere desse prikkfrie hjemmene, alt står på stas det er vel og bra, men hva med å leve oppi alt glitter å stas. Koser meg i mitt nye hus, uten interiørblad.
  jeg liker bloggen din veldig godt!

  Klem fra ukjent dame

  SvarSlett
 3. Spisset ørene litt ekstra da jeg hørte de skulle snakke om interiørhysteriet på Skavlan, ja :) Ser mange hjem rundt omkring på nett som overhodet ikke ser ut som det bor noen der. Liker nettstedet http://unhappyhipsters.com/ , der interiørbilder har fått ny tekst. Og liker bloggen din, en deilig motvekt til alt det glatte, kunne tatt mange lignende bilder selv. :) Marianne

  SvarSlett
 4. Hei pia:)
  Veit korr forskjellig det e me leilighet som man leie mot å eie... man har så løst til å gjøre mange ting, men så leie man jo bare....
  Æ veit at dokk kjæm til å få det fantastisk og flott i det nye huset og æ glede mæ til å se masse bilda - både de med kaos og de som vise kontroll;)
  Og, når kvelden kommer og man tenke over livet - så veit vi at det alltid e nåkka større og vikigere enn interiør;)
  Klem fra ei leid leilighet uten stil i Son - men korr vi storkose oss likevel:)

  SvarSlett
 5. Selv om jeg bryr meg om hvordan både jeg og huset ser ut, så er jeg enig med deg! Det er ikke det som gir meg lykke. Men kanskje et lite krydder i tilværelsen? Og jeg nekter å følge trendene uten en personlig vri. Mange av interiør-bloggene ser forbausende like ute, og representerer en kjøp-og-kast-mentalitet som jeg tar avstand fra. Hvor gjør de av alt stashet som de så glade og fornøyde handler inn?

  Og blogger som din gir unektelig mye glede i de absurde og svært gjenkjennelige innleggene... Stå på!

  SvarSlett
 6. Fikk dessverre ikke sett det men jeg er helt med på det du forteller der Kåfjordolga :-))

  SvarSlett
 7. Er så enig med deg=) Liker virklig bloggen din, så setter den på blogglista mi=)

  SvarSlett