fredag 11. mars 2011

Åsså va det de brødan igjen...

Jeg kunne ikke gi meg med de brødene. Nå har jeg også prøvd Tove si oppskrift. Og det ble som fryktet: de ble jo like gode som Kristins brød!! Så nå må jeg veksle mellom dem. Tør nesten ikke prøve flere oppskrifter. ;)

Men Toves brød ble jo heller ikke perfekt ved første forsøk.
De hevde og ble sååå fiiin!! Men. Vi har ny stekeovn. Som slår seg av hvis jeg stiller klokka og den ringer. Greit det, når baksten er ferdig, men ikke så greit når du har satt klokka på for at du skal huske å sette inn brødene, og du glemmer å slå ovnen på igjen...
Når jeg skulle se til dem så var de virkelig ikke så fine og perfekte som de ga seg ut for å være på benken.
Men man kan ikke gi opp, så jeg skrudde på ovnen, stekte dem, og jommen meg! Tror dere ikke de ble gode, til tross for at de ble ganske flate. Jeg berga de akkurat fra å flyte over formene...


Nå kan jeg vel si at jeg har fått løsninga på mitt tidligere problem:

 • Følg ei oppskrift!
 • Oppskrifta bør inneholde olje og sirup
 • Kna brødene ut i olje, ikke i mel
Er det flere av dere som nå tør å bake selv?
Selvtillita mi har iallefall steget kraftig, og jeg er ett skritt videre til å bli ei garva husmor. Bare så synd det er tohundre skritt igjen, minst!!

GOD HELG! ;)

7 kommentarer:

 1. Synd å si det,men du har mer skremt enn motivert meg til å gyve løs på brødbakst..Hehe..skjønner det er en kunst! Er oppfostret på hjemmebakt, så lykken for meg var ei skive kjøpekneip. Det var luksus. Men,selvsagt er hjemmebakt best...men tror ikke jeg tør nå..ha en super helg,kos deg med nybakt og god kaffe!

  SvarSlett
 2. Nei nå må du slutte å tulle! :D Det er jo egentlig superlett med oppskrift, det klarer du, garantert! Men de brødene på bildet er ikke fra i dag. Bildet kan jo skremme enhver fra å ville bake. Jeg har prøvd de på nytt flere ganger, og de har blitt vellykka, men har glemt å ta bilde av dem. I kveld er det pizza på menyen. ;)
  Kos deg med nye, fine zinkhus! Jeg har nesten maken.

  SvarSlett
 3. Så bra dem smakte ; ) Du skal se du blir den bakermesteren etterhvert : D
  Goood helg
  klem Tove

  SvarSlett
 4. Nå har jeg lest og lest og ikke minst ledd en masse, utrolig herlig blogg du har og så godt å lese om flere som sliter med manglende husmorgener...
  Ha en super helg! :)

  SvarSlett
 5. Det var jo eigentleg smart å gløyme brøda litt, då fekk dei jo heve seg ekstra lenge:) Sikker på at dei er fantastiske!

  SvarSlett
 6. Når jeg bodde i sverige var det STOR stas hver gang jeg bakte brød. Som innbyger i en bitteliten bygd hvor det finnes 3 sorters brød på butikken å velge mellom...begynte jeg å bake selv. Med variert resultat til å begynne med. Nå, 10 år seinere både smaker de og ser bra ut!
  Så stå på, Klem Anna

  SvarSlett
 7. Jeg er veldig glad for å dele min erfaring her, jeg heter Brenda og jeg var lykkelig gift. Ikke før mannen min sa at jeg jukset med ham, da ble vi begge små irriterende par, han kunne ikke tro, og han stolte heller ikke på ordene mine, så vi søkte om skilsmisse, senere ble vi separerte og svor å aldri gjøre opp. Jeg prøvde å gå videre, men jeg kunne ikke bli uten ham, så jeg begynte å søke etter mannen min, så ble jeg henvist til Dr.IZOYA. En flott mann jeg kom over, han kastet en kjærlighetsfortroll og fikk mannen min tilbake innen 24 timer. med dette er jeg her for å dele kontakten til Dr. IZOYA, nå ham via drizayaomosolution@gmail.com. Han er faktisk mektig og spesialiserer seg i følgende saker ...
  (1) Elsker trollformer av alle slag. (2) Slutt skilsmisse. (3) Slutt barrenness. (4) Trenger åndelig hjelp.

  SvarSlett