onsdag 13. juli 2011

Bleier

Her har vi dem! Vidundrene, som er så fantastisk myke og behagelige. Det kjennes nesten ikke at barnet har dem på, noe sånnt sier de i reklamen. Og det tror jeg på! Det kjennes knapt at ungen har tissa, og det er heller ikke noe ekkelt å gå med større saker i baken. Jentungen vår nekter faktisk å skifte bleie, så behagelig er det. Jeg har vurdert å bare la henne gå med samme bleia så lenge at hun selv begynner å slite i den for å få den av.
Det aner meg at det kan ta noen dager, med den superabsorberende dingsen mellom beina. Og da er det sikkert lukta hun reagerer på først.

Men enda bedre er det at guttungen vår, på snart tre år, er så fornøyd med produktet. Han kan rett og slett ikke skjønne at det er noe problem at han fortsatt bare ønsker å gå med bleie. Hva skal man vel gå på do for, når man bare kan slippe det som vil ut der man er, og livet er like behagelig etterpå?


Akk og ve, sier jeg bare. Vi tror at verden går framover, men så viser det seg gang på gang at det til syvende og sist ender med det motsatte. Snart er "selvstendig bleieskift" et eget fag på skolen, og førsteklassingene får smileklistremerke hvis de klarer å skifte èn bleie selv iløpet av skoledagen. Når de har samla ti merker blir det tre gratis pakker med nye bleier.

Nei, nå er det rett før jeg begynner med god gammeldags tøybleie. Og den skal IKKE være behagelig!! Den skal KJENNES! Og ungene skal tigge om å få gå på do. Eller potte, samme det. Fra
ungen er et halvt år. Minst.


Hadde mennesker anno 1920 sett denne "trusa", hadde de muligens ikke knytta den til barn i det hele tatt. De hadde tredd den på oppegående, voksne folk, vaska den i elva, tørka den over ovnen og strøket den etterpå, så den var klar til bruk neste dag.
Jeg mener, SER dette ut som ei bleie?? NEI! Det ser ut som ei truse, og det ER ei truse. Engangstruse. Som tar opp halvparten av plassen i søppelboksen.

Neste unge (hvis det blir noen neste) skal ha tøybleier. Ubehagelige. Ikke akkurat fra Nøstebarn. Hehehehehe....

Jeg hadde ikke trodd dette med bleier skulle bli et irritasjonsmoment for meg da jeg fikk barn. Tøybleie- kontra Pampers/Libro- debatten gikk jo, men vi sverga til bruk- og kastmetoden. Aldri mer.

Så nå går resten av ferien med til å veve tøybleier av STIKKEstoff og strikke bleiebukser av uvaska, hjemmeklippet ull (fra baken på sauen!!), hjemmekarda og hjemmespunnet og hjemmestrikka.
Det skal klø på ei søt lita bleierumpe det tenker jeg!
Ikke noe behagelig Pampers eller Libero her i gården mer. Doen venter, og er nok snart i bruk av flere enn oss stakkars to voksne, som slett ikke hadde fine, behagelige truser fra dag èn av livet. (Men kanskje kommer til å få det på våre siste dager? Da skal jeg slutte å gå på do og bare nyte siste rest av livet...)
13 kommentarer:

 1. Har hatt noen av de samme tankene i det siste sjøl.Bleiene nå til dags er FOR behagelige, FOR tørre og FOR ALT!! Som du sier: Hva er vitsen med lære seg å gå på do for guttungen på snart tre (i mitt tilfelle) når det ikke er ekkelt å gå med hverken det ene eller det andre i bleia! Nå skal vel ikke jeg stekke meg helt til tøybleier, men jatakk til stive, ubehagelige, lekkende (nei forresen ikke det), våte, stinkfremmende bleier!!

  :-)

  Klem fra
  ~elin~tilfeldigvis på rundtur i blogglandia.

  SvarSlett
 2. Jepp, denne utviklinga er nok skyld i at ungene blir seinere tørre enn i "gamle dager". Nå rekker de vel nesten ikke å kvitte seg med Libero før de begynner på Tena. Og det har nok produsenten tenkt på, det er nemlig den samme for begge merkene.....

  SvarSlett
 3. Dette snakket de om da jeg skulle avvenne en guttetass også... heldigvis klarte ikke en to og et halvt år gammel gutt å stå i mot det å ha eget tissetre i haven og han erfarte at å løpe rundt med naken rompe var ganske deilig.
  Men større business gikk enda et år, men det kom seg det også.

  SvarSlett
 4. Du kan få kjøpt bleier som er til bleieslutt. Dei er laga slik at barne skal kjenne at det ar tissa seg ut og skal være mindre behagelig å gå med i lang tid. Men på samme tid treng du ikkje all byttinga og vaskinga av klede.
  Sjølv er eg litt meir sadistisk og har rett og slett berre tydd til slutte på dagen metoden. Blir litt klesvask i 14 daga, men då er det også over. Og ungen er bleiferdig fram til pensjonistalder ;)
  Lykke til med avvenning av bleier.

  SvarSlett
 5. Som en mamma som har brukt nesten utelukkende tøybleier til jentungen min i 2,5 år, og bare engangs sporadisk på ferieturer... Så vil jeg bare si at moderne tøybleier er noe annet enn den gangen det ble brukt bare tynne bomullsbleier med tette plastbukser over, eller ingenting over så alle klær og alt sengetøy ble vått...

  Faktisk lukter det mindre, sveller ikke til en dingleklumpt mellom bena, er mykere å sitte på, det renner aldri bæsj ut mellom bena, opp langs ryggen eller ut av bleia ved bleieskift, og er i det hele tatt så mye enklere å ha med å gjøre!

  Vil du ha et barn som er bleiefritt tidligere må du nok kjøre en hard linje: si de er bleiefrie, og ta fra dem bleiene... Og ta frem vaskebøtta hehe

  SvarSlett
 6. Hei. Jeg lurer sånn på hvordan jeg skal få tak i den tapeten du har- liquid fantasy... du skrev en kode, men når jeg søker på den får jeg den ikke fram noen steder. Finnes den ikke mer...?

  SvarSlett
 7. mener egentlig den "vinterlige sommerlige", den står det ikke kode på... har du den?? :)

  SvarSlett
 8. Hei! Det er denne vi har i gangen. :) Jeg liker den kjempegodt!! http://www.tapetgalleriet.no/default.pl?showProduct=3754&pageId=328

  Artikkelnr: BW 45008 - 06
  Hos Tapetgalleriet. Hete Blossom.
  Det e vist den vi har i stua som hete Liqid Fantasy. Sorry feilinfo! ;)
  Håper du finner den du vil ha.

  SvarSlett
 9. supert!!!!! tuuuuuuuuuuuuuuuuuusen takk :) :) :)

  SvarSlett
 10. Joar sier; skal ho gjøre det? Nei, ho tulle vel bare...?

  :))

  Skjønne at vi har nåkka interessant i vente;) Tru mæ; blir nok å spørre dæ om råd:)

  SvarSlett
 11. Du Olaug du Olaug du får det virkelig sagt :) Hysterisk gøy uansett :)
  Veronika

  SvarSlett
 12. Jeg bruker tena selv og bleier er behagelige

  SvarSlett