tirsdag 12. juli 2011

Rot i systemet? Hvilket system?

Det finns ordninger og anredninger av alle mulige slag her i verden, for å hjelpe oss å holde orden i sakene. Ikea maser og gnager om de fantastiske løsningene de har for at vi skal få det så ryddig og fint som overhodet mulig. "Ordning og reda" klinger i hodet mitt til tider. Husker ikke om det er en butikk i Sverige, eller om det er et eller annet slagord Ikea har brukt. Skjønner heller ikke hvorfor det plutselig klinger i hodet.

Ordning og reda. Det høres jo så lett ut! Bare kjøpe noen hyller her og noen kasser der, stuve dem inn under senger og oppå skap, så er man liksom kvitt alt.
Men hva med det man bruker ofte? Hvor slitsom er det ikke å å måtte ta fram en kasse hvis du har lest ei bok for å putte den nedi hver gang du har lest litt? Eller lukke opp ei skapdør OG brette klærne ELLER henge dem på en fin, hvit  kleshenger (helst med strikka trekk på) hver bidige gang du har brukt et plagg?

Nei, vettu hva! Det må da gå an å leve litt lettvint her i en ellers så tungvint verden (for vi har det gangske tungvint her i Norge, har vi ikke?)...

Hvorfor skal man bruke energi på å putte brødet inni brødboksen når man kan ha det oppå? og hvem har sagt at det skal ligge inni?:Og hvorfor legge klærne pent sammen og inn i et skap, når man likevel skal bruke de flere ganger?:Og hvofor i alle dager skal lesse ned et slikt fint stativ med ørepynt når det er mye enklere å bare legge de ved siden av?:


(Dette er forøvrig ikke mitt verk. Det er Monica sitt. Men hvis jeg hadde hatt et slikt stativ så hadde det vært omtrent sånn her. Takk, Monica, for at du beviser at det fins flere av mitt kaliber! (Og forresten, fine øredobber!))

Dette var bare noen eksempler. Og hvis Ikea har tenkt å åpne butikk LITT lenger nord enn Trondheim her i Norge (De er jo svensk så de tenker vel at det ikke bor så mange nord for Trondheim...?), så kommer ihvertfall ikke JEG til å handle der!! Bare LITT. Kanskje. Men IKKE for å orne og reda altså!! Fy så tungvint!

4 kommentarer:

 1. hehe må le av innlegget ditt, særlig det med brødet oppå boksen, veldig kjent ja :)

  Skoene kommer heller aldri oppi skohylla som forøvrig er kjøpt på Ikea :/

  Men det er som du sier, det tar altfor lang tid og tid har man ikke så mye av når man har småttiser :)

  SvarSlett
 2. 18 timer tur-retur Ikea er litt drøyt ja...Håper virkelig de får en butikk nærmere oss, for DA blir det orden i sakene ;)
  Ha en fin kveld...og la rotet ligge ;)
  klem Tove

  SvarSlett
 3. Hahaha - sånn er det hos oss også.

  SvarSlett
 4. "Ordning och reda, pengar på fredag" sa Albert Åbergs pappa :)

  SvarSlett