mandag 25. juli 2011

Tanker etter grusmhetene

Det er utrolig hvor mange kloke ord og setninger som blir sagt når noe så grusomt som det som skjedde på fredag skjer.
Jeg har ikke klart å skrive noe, verken på facebook eller i bloggen.
Jeg har rett og slett ikke funnet ordene. Og andre sier det så fint og rett, uttrykker det jeg også føler.
Har sittet lamslått forran tv-en, i fire kvelder på rad. Tårene presser på. På dagtid må vi ta oss av ungene, men sniker oss til å høre litt radio, se litt nyheter når de er opptatt med andre ting, og leser på nett innimellom.

Vi mennesker tenker så mange rare og uviktige tanker i hverdagen. Sier mye unødvendig. Når noe sånt her skjer får man et litt videre perspektiv. Jeg har tenkt ekstra mye på hva familien betyr for meg. Og det er mye.
Og jeg tenker masse, masse på hvordan de må ha det, de som ikke fikk sine hjem i livet. Og ikke minst på de som sitter igjen med opplevelser vi andre ikke kan fatte, de som var der selv og overlevde.

Dette er en katastrofe vi aldri glemmer. Aldri. Men det er godt å se på det gode som kommer ut av det, så mange mennesker som viser at de bryr seg.

Det er mange av oss som tror på Gud. Da er det naturlig av mennesker å tenke: Hva er meninga med dette, Gud? Hvorfor lot du dette skje? Men så lenge vi lever på jorda har Han aldri sagt at grusomme ting ikke skal skje. Vi mennesker har fått vår egen, frie vilje, og desverre er det for mange som ikke utnytter den friheten til det gode.
Men Han viser oss nå at det fins godhet, kjærlighet og håp blandt oss. Kanskje var det noen som fant trøst i å tro, av de som var redde? Kanskje er det mange som har trøst av det i sorgen? Det håper jeg. Da blir alt litt lettere å bære.

Og Han har lovet at det gode skal seire.

En god klem til alle de som trenger det.

8 kommentarer:

 1. *snufs* Så godt og vakkert sagt...

  SvarSlett
 2. Fint og vakkert skrevet. At mange oppdager at det finnes en Gud når fæle ting skjer, ja det har vi sett ofte. Og ikke minst ser vi det på at da søker folk til kirken. Og er ikke det nettopp for at der finner en roen og trøsten når vonde og fæle ting skjer.

  SvarSlett
 3. Godt sagt. Det var så godt å se på gudstjenesten på tv i går; gode ord og gode sanger som gikk rett til hjertet på meg. Jeg er av dem som trenger en Gud å be til, å klage til og sende mine sukk til. Midt i det meningsløse som har skjedd gir det mening at hele nasjonen sørger sammen og ønsker å jobbe for de gode tingene. Fint å oppleve at f.eks. politiske skiller ikke er så viktige, man står sammen og kjemper for verdier som demokrati og frihet.

  SvarSlett
 4. Jeg er stolt av å være norsk i dette lille fredelige landet som nå har blitt tatt uskylden på, og som fredag ikke lenger var så fredelig. Men vi kommer styrket ut av dette, samme hva man tror på eller ikke tror på. Og godhet vil alltid seire.

  SvarSlett
 5. Fint skrevet! Jeg har hatt det på samme måte...ordene strekker ikke halvveis til engang....men dette var godt å lese!

  Klem

  SvarSlett
 6. Du har så rett! Det er vondt å tenke på alt som har skjedd, og så er eg likevel glad for at Norge er i stand til å takle også dette, og kanskje kjem vi styrka ut på den andre sida! Men enn så lenge har eg klump i halsen både titt og ofte, og har også brukt mange timar framfor tv og pc siste dagane.

  Vi får ta vare på dei vi har rundt oss, for vi veit aldri kva som kan kome!

  SvarSlett
 7. Så sant, så sant ;) Vi er nok mange som føler det sånn..

  SvarSlett