fredag 17. desember 2010

Mørketidsfjas

Det er snart midnatt. Jeg ga meg selv en frist til 12.00 med å gå å pusse tenna. Men så fikk jeg sånn skrivekløe, og nå er kl 11.58!!
Det er stor fare for at denne fristen går i vasken i kveld... :/

Jeg sliter. Jeg sitter og leser på facebook og i blogger om jul jul jul jul. Det slår meg at da er det kanskje jul snart!? Men jeg blir sånn motsatt av det jeg egentlig burde blitt av å lese om sånn derre jul.
Det blir liksom for mye. Hjernen min sier: Hjelp! Jeg vil av! Av denne julekarusellen.
Jeg får ingen trang til å bake. Ikke veldig trang til å pynte. Vaske var jeg pent nødt til å gjøre før vi flytta inn pga alt byggestøvet, så det trenger jeg ikke tenke på.

Men når jeg ikke har lest på nett på ei stund, eller i blader, da kommer trangen. Da kommer planene om ei koselig jul for min lille familie. Så kanskje ordner det seg, bare mora/kona deres holder seg til sitt lille univers og ikke saumfarer andres?

Det slår meg at jeg muligens er en egoist. Burde heller blitt inspirert og gledet meg over alt det fine andre lager i stand og vil dele med meg. Også at de koser seg med det, det er jo flott!!

Det blir bare litt mye koselig på en gang. Eller så er det det at når man leser om alle andre som koser seg, så blir det for mye når all kosingen blir slått sammen. Koseligkoseligkoseligkoseligkoseligkoselig. Dere ser det selv, det blir altfor mye koselig, selv når man skriver det. Og når man har så stor innlevelse med andres kosing så blir det litt slitsomt.
Men hvis man ser for seg èn og èn som koser seg, så blir det sikkert ikke mer koselig enn det vi har det her, med stearinlys og fyr i ovnen, vind ute og snille barn og menn (mann) som sover.

Jeg har det koselig. Trenger ikke å leve meg sånn inn i andre si kosing at det blir for mye. Jeg kan lage egen jul på min egen måte. Trenger ikke stresse med baking. Drar heller på besøk og spiser det andre har bakt. Sånn. Skriver skilt på døra: "Har du med noe hjembakt, velkommen!" Dette kalles vel egenterapi. Og nå er kl. 20 min. over tida! Mørketida gjør noe med oss.

7 kommentarer:

 1. Det er jæskla mye kosing nå i tida før jul. Og førjulstida starter jo allerede i september, så da blir det en veldig lang kooooseperiode. Ta julestyret i ditt eget tempo, du! Det gjør jeg, og det blir da jul;)

  SvarSlett
 2. Ja, vi koser oss glugg i hel, og lever vi lenge nok så står påskekosinga for tur. Eg er veldig enig med deg! Mine juleinnlegg er ikkje meint å vere av den kosete sorten iallefall ;)

  SvarSlett
 3. Tror hver av oss først og fremst må finne roen inni oss, det nytter ikke å bare pøse på med julepynt. Det fins mye fint i julepynt, men jeg liker best den som det knytter seg gode minner til. Med unntak av nye hjertegardiner i år har vi bare hatt framme adventspynt til nå, adventsstake og ei gruppe med lilla lys og telys. Liker å vente med å julepynten til de siste dagene. Har noen hvite keramikkengler/korgutter som har det med å dukke opp til litt ulike tider i adventstida, men i år har de ikke vist seg enda...

  SvarSlett
 4. For meg blir kosen borte jo mer mas det blir, og da gidder jeg ikke henge med... Holder fast ved at det er lenge til jul, og tar ting i mitt eget tempo :) Liker ikke at det blir konkurranse om mest kos, mest pynt, mest hjemmebakt, mest aktiviteter, mest vasking, mest julebord. For ikke å snakke om beste, dyreste og mest forseggjorte gaver. Fingrene i ørene da! (eller foran de blogglesende øynene, kanskje)

  SvarSlett
 5. Enig med deg i at det blir for mye kosing, litt sånn nikosing eller tvangskosing.
  Du har en fin og morsom blogg som jeg ler masse av.

  Men du, det heter ikke 11:58 om kvelden, men 23:58, og midnatt heter 00:00. ;-)

  SvarSlett
 6. Jada jada, æ va veeeldi trøtt da æ skreiv det der, egentlig, selv om æ bare ville sitte oppe... ;) så kossn æ skreiv ka klokka va tenkte æ rett og slett ikke på. Skal skjerpe mæ!

  SvarSlett
 7. Hihiii, takk! Spot on, syns jeg :) Jeg prøver å ikke la meg tive med av dårlig samvittghet eller nedvurdering fordi jeg ikke er på andres nivå hva juleforberedelser angår, og bare kose meg på mitt vis :) Men jeg skjønner hva du mener - det blir mye kos, til tider! Fint å se, og jeg gleder meg for andres skyld - men samtidig .. nesten tvangsmessig når ALLE er såå opptatt av denne kosen! Takk for flir! Nyt tiden som du helst vil, klem :)

  SvarSlett