onsdag 28. desember 2011

Hvordan er det, sånn EGENTLIG?

Det er litt morsomt og lese hva noen folk kommenterer når de leser dette:

http://www.familieverden.no/Fritid/Forskjellig/Hverdagslig-kaos--helt-normalt/

Men et eller annet får meg til å ha lyst å forsvare meg når det virker som at noen tror vi har det skrekkelig rotete på ALLE benker, i ALLE hjørner og på ALLE gulv, HELE tida.
Men så har jeg vel lagt opp til dette selv, så de som tror det er tilgitt. ;)

Vel, det er jo ikke helt sant. Det går litt på rundgang hvor rotet er, men enkelte plasser i huset har jo en tendens til å bli "yndlingsstedet" for mange ting, av den ekle grunn at det ikke er så innmari lurt å legge igjen fystikker, hammer og sakser, post og koselige julekort lett tilgjengelig for barna. Samtidig er dette noe man vil "ha for hånden", så det er ikke så fristende å bære det på plassen sin etter hver gang man har brukt det, iallefall ikke når du må legge det fort fra deg, på et utilgengelig sted, fordi ungene har kommet seg inn på badet og balanserer på badekarkanten, eller truer med å hoppe ut verandadøra i bareføtter midt på vinteren.

...så vi lot han prøve. Merkelig nok, han har ikke hatt så veldig lyst flere ganger...
Eller de løper rundt i stua med en bilkost med ei potte som flagg, hoier og veiver, og du ser for deg at potta havner i hodet på den andre ungen. Du slipper det du har der du er og kommer det sannsynlige "offeret" til unnsetning, og sikrer omgivelsene for potter. Og bilkoster. (Hva gjorde den bilkosten INNE forresten??)


Kommer man inn til oss så tror jeg ikke folk tenker: "Jøss, HER har de ikke løfta en finger for å rydde eller vaske på lang, lang tid, det lyser milevis!" (Ok da, kanskje på de verste dagene, sånn rett før helgevask kanskje...)

Jeg kunne jo tatt bilder som dette:
...hvor alt virker rolig, harmonisk og vakkert. Men da ville det være i strid med min skrive-stil, og jeg ville ikke klart å se det morsomme i det, altså ville det blitt en dårlig interiørblogg av hun som aldri klarer å finne på nye ting.
Her vil jeg benytte anledningen til å si at jeg ikke har noe som helst imot at folk har interiør som hobby, akkurat som jeg har strikking som hobby. Og da er det jo ekstra morsomt å få vise fram det man brenner for. Og det er mange av dere som er skikkelig flinke, og ikke minst oppfinnsomme!! All honnør til dere.

HA EI FIN ROMJUL VIDERE!! :)

14 kommentarer:

 1. Hva?! Har dere virkelig ikke halvspist frukt i alle rom?
  Fin artikkel og kommentarer er alltid underholdende. Og da jeg kom nederst blei jeg varm om hjertet - takk!

  Og fortsatt god jul.

  SvarSlett
 2. Og... (ok, jeg henger meg for mye opp i halv-sleivete kommentater, men)... mannen min hadde nok klart utmerket godt å vaske slipset sitt selv, bedre enn meg, faktisk (han er en av verdens flinkeste menn hva hus og husarbeid angår!), men vi har kommet fram til at det faller seg mest naturlig at jeg tar klesvasken, så tar han andre ting. Kanskje burde vi nyttet... ;)

  SvarSlett
 3. Bare hyggelig, Elisabeth!! :) Joda, halvspist frukt har vi jo i alle rom!! ;) Råtten frukt, faktisk. Skikkelig god lukt. Har ikke dere??

  SvarSlett
 4. Eh, nei kun på kjøkkenbenken....Og en gang en lå en banan i Trollets skolesekk seks uker ut i sommerferien...Vi fikk noen tusen nye beboere, små svarte, flyvende.

  SvarSlett
 5. Folk sier nå så utrulig mye rart. Jeg skal innrømme at jeg ofte lurer på hvordan det ser ut rett utafor bildene til interiørblåggerne, jeg vet tross alt hvordan det ser ut rett utafor bildene jeg tar ;)

  Jeg syns Pia sa det så bra sånn rett før jul; har man unger så er det viktig å prioritere. Jeg prioriterer ikke å ha tipp topp interiør (nå ville det medført ekstreme mengder med arbeid siden jeg måtte satt meg inn i alt sammen fordi jeg har så dårlig peiling på saken), og på dagen når babbis er våken er det nok, som du sier, å passe på at ho ikke får tak i det ho ikke har godt av å få tak i. Og vi har bare en ;)

  Peis på, Olaug!

  SvarSlett
 6. ...og nå ble jeg litt lei meg for den sleiv-kommentaren om slipset. :-/ Var ikke så så alvorlig ment. :-) Sorry.. som vi sier her i Løten.

  SvarSlett
 7. Lille Elin: Det var ikke deg jeg mente, men det går uansett heeelt fint, kanskje ville jeg spurt det samme selv. Men det er bare rart med den trangen til å oppklare hvordan ting egentlig henger sammen. ;)

  SvarSlett
 8. Nå ble jeg virkelig lettet altså..... så du har lysfat med fine bokser altså? sukk..... et øyeblikk her trodde jeg du hadde kun råtten frukt på plastikkbrett til pynt jeg!

  (Det er noe med denne ironien som gjør seg særdeles dårlig i skriftlig form altså... men legg til et litt sånt ironisk tonefall da og les det høyt... da tror jeg det blir riktig.... hihi... om du sperrer opp øynene litt samtidig og snakker med litt overdrevne bevegelser og grimaser er du helt der!)

  Gooooood romjul!

  SvarSlett
 9. Heldigvis er vi forskjellige, både som bloggere og mennesker. Vi har ulike interesser og ulik skrivestil, noe bloggene også gjenspeiler. Jeg tror de fleste skjønner at dere ikke har det komplette kaos i alle rom. Men så våkner trollet i enkelte da, og man bare mååå slenge bittelitt med leppa. ;-) Man velger sin stil på bloggen, og bruker de virkemidlene som egner seg for å støtte opp under egen skrivestil og eget budskap. Vi er mange som bruker ironi og overdrivelse som virkemiddel. Funker utmerket, selv om det selvsagt kan føre til misforståelser hvis noen regelrett velger å tolke ting i verste mening. Men dem om det! Fortsett å skrive som du gjør og å ta de bildene du gjør! Du har virkelig funnet din stil! :-)

  SvarSlett
 10. Tror faktisk det innlegget om slipset er min store favoritt. :)

  SvarSlett
 11. Håkkei - jeg tror ikke at dere har det slik overalt eller hele tiden. (Og nå har jeg ikke lest artikkelen, skal bare kommentere her først før jeg leser.)
  Men jeg er også lei alle glansede interiørblogger, og det er vel derfor jeg aldri klarer å interessere meg for å blogge om hvordan det ser ut hos oss eller egentlig interessere meg så masse for hvordan det ser ut. Med to hunder i hus så sier det seg vel sjøl at det ikke er strøkent... Så jeg blogger om det jeg synes er moro - hund. Og strikking. Og litt søm. For tiden mest om hund. (Som barnløs (ufrivillig sådan) så må jeg jo blogge om det som for meg er det nærmeste jeg kommer småbarn. Ergo jæskla mye hund.)

  SvarSlett
 12. Jeg skjønner deg;) Vi vinkler bildene og innleggene sånn som det passer oss:) Og jeg tror de fleste skjønner at det bare er en liten del av sannheten man ser i blogger - både i de rotete rufsebloggene og i de perfekte hvite bloggene..
  Ha ei forsatt fin jul!

  SvarSlett
 13. Må bare si at hvis vi hadde hatt DET huset som dere har bygd - så hadde jeg lett blitt fristet til å legge ut interiørbilder. Så det imponerer meg mest, at du klarer å la være - for huset deres er jo heilt enormt stort og fantastisk flott:)
  Sak nr.2 er at gubben din ER Mr.Perfekt (etter min mann) - som ganske sikkert hadde klart seg suverent som kvinne:) Så jeg skjønner ikke at du bare skriver humor og ikke viser verden at både huset og mannen er det beste av det aller beste - for det er det:) Gleder meg til vi kommer på besøk neste gang;)
  Gleder meg også til neste innlegg:)

  SvarSlett