lørdag 10. desember 2011

Jommen sa je smør!

Smør ja. Det er helt latterlig, faktisk!! At Tine meierier ikke klarer å produsere nok smør til norges befolkning, når folket trenger det som mest. Dette burde de forutsett for leeenge siden, og hatt en skikkelig beredskapsplan, nettopp i tilfelle scenarioer som dette. De burde allerede for ti år siden begynt å lagre smør. De burde visst at folk skulle bli hipp på lavkarbo og livredd tilsatte stoffer i "jukse-smør", og det akkurat rett før jul i år 2011.

ekte meierismor ekte meierismor ekte meierismor

Nå er det sånn krise at jeg ikke vet om jeg får laget karameller til barna til jul engang. Tenk dere det! Mine barn, uten mors hjemmelagde karameller, på julaften! For ikke å snakke om de syv slagene Tine hindrer meg i å lage; goro, sandkaker, bordstabel, rosetter, hjortetakk, fattigmann og sandkaker.
Sju slag dere! Det MÅ jeg ha, om det så skal ligge i boksen til neste jul, og da kreves det SMØR!! Og jeg vil ha EKTE SMØR til dette, og til pinnekjøttet, EKTE SMØR!! Ikke noe skarve margarin. Det blir ikke jul uten disse godsakene, bare så det er sagt. Da utsettes jula til sommern, og hvor unaturlig er ikke det?! Og det blir deres feil, Tine!

Tilbake til barna mine. Tenk på de stakkars barna mine! De kommer aldeles ikke til å utvikle seg som de skal. De kommer bare til å få firere på vitnemålet, og hva kommer forskningsrapportene til å si fem år etter at de har gått ut fra videregående skole? Jo, at det er smørkrisa som har fått sin virkning på akkurat dette kullet. De fikk ikke skikkelig godt, gammeldags smør til julematen og i julekakene akkurat det året da det var viktigst for å utvikle hjernen best mulig, og de fikk ikke drikke smelta smør til frokost, derfor!  

Hallo! Bare sånn til opplysning så er vi nå i år 2011, ikke 1940. Jeg forventer effektivitet! Jeg forventer at norske melkebønder trapper opp kutroppen sin betraktelig over natta. Slipp oksen fri! Sånn at Tine får mer fløte og smør, fordi nå er det det jeg vil ha, og jeg sa NÅ! Treige bønder! Teite Tine!

Jeg etterlyser en smør-kommisjon! Med nok av folk som bør få ei klekkelig lønn, der de gransker bakgrunnen for denne krisa grundig, og kommer med en fyldig rapport om det de kommer fram til, og der de presser Tine så de lover på tro og ære at de skal fylle kriselagrene med smør til neste smør- topp, om det så skal stå å harskne i 30 år.

Jommen sa je smør.

8 kommentarer:

 1. Ja, hva kan man si.. Jeg ser selvsagt helt enig. Selv fikk vi ikke de helt ønskede resultatene på tentamen hos eldstemann, og vi vet selvsat hvorfor. Det som forsvinner mellom hodet og hånden. Ja, det er soleklart at det har noe med nistepakken som plutselig ble smørfri å gjøre.

  Og en erstatning bør vi i alle fall få. Hva med dobbel topp med feriepenger til alle rammede foreldre? Pek meg gjerne ut til en kommisjon.

  SvarSlett
 2. Takk for at du belyser de alvorlige ringvirkningene dette har for våre barn, vårt håp og vår framtid.

  SvarSlett
 3. Det er småkvalmt, at vi velfødde nordmenn snakker om "krise" fordi vi ikke får tak i smør. Jeg klarer meg uten på brødskiven, men som bakeegenskaper til et par småkaker og smørøye i julegrøten, så vil jeg gjerne ha smør. Margarin eller stivnnet olje smaker bæsj. Med åpent sinn hadde vi brelett-øye på julegrøten forleden... det var ikke greit. Men klare oss skal vi nok.
  Dessuten er det vel snakk om dårlig foring av kyrne som er årsaken. Ikke lavkarbofolket..?

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke på smørkjøret, og har klart meg bra fram til nå. Men jeg skal SELVFØLGELIG, som alle gode mødre gjør, bake minst atten slag før jul. Og da trenger jeg nok smør. Men har liksom ikke tenkt så mye på den baksten ennå.

  SvarSlett
 5. ja for sånn er det me den saken, smør må vi ha!!
  Amen.

  SvarSlett
 6. Man må smøre seg med tålmodighet.. det fins jo ikke smør.. ;-D

  Du får sjekke hos meg hvem som har skylda for detta rotet, jeg har nemlig funnet løsningen.. ;-)

  SvarSlett
 7. Jeg må bare kommentere det som står i profilteksten din, og fant ut at dette var det beste stedet - selv om du kanskje er uenig ;) Synes det var så festlig at du spesifiserte at du har ÉN mann og to barn. Hadde vært fantastisk stilig hvis det hadde vært motsatt ;)
  Sorry, litt overtrøtt humor her på kvelden etter at mine to små nettopp er lagt.. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Et av de bedre! Så absolutt :))
  Jeg synes ikke det er KRISE uten, men vil gjerne ha :))
  Og har :)) Hehe.

  SvarSlett