mandag 25. oktober 2010

Barnevennlig spaghetti...

Jeg er utrolig god på å lage spaghetti!!
Nå mener jeg sånn at barna kan spise den, uten at den enten renner ut av hånda og munnen og ned på stolen og på gulvet. Det er utrolig irriterende å måtte stå å plukke opp myk, forloren spaghetti med sausen på med bare fingrene, og mest sannsynlig er halvparten av den klint ned i gulvet da barnet trødde på den da det skulle gå fra bordet (eller det satte seg på den) , og det er ikke lett å bare koste eller vaske den opp heller, i den tilstanden. Det har til og med hent at vi har vært nødt til å trekke den hel opp fra halsen, fordi den bare gled ned før sønnen vår fikk tygd den! Tenk deg at du har et hårstrå som må trekkes opp fra halsen, bare 30 ganger så tykt!! Like kjekt. Barnet har ikke fått mye næring i seg av den spaghettien iallefall.

Oppskriften er enkel, men kan ta litt tid, så du bør begynne å koke på spaghettien dagen før...
Kok den i 5 min. som anvist på pakken. Deretter tar du av vannet, og lar den ligge til tørk i ca ett døgn, uten lokk. Vi peleier å ha ca 22 grader i rommet.
Når den er ferdig er den lett å holde i hånden, den slir ingen veier, flere spaghettier holder seg sammen, og  den er grei nok å tygge hvis ungen er litt hardfør. Vips, spaghettiproblemet er løst. Den er til og med kokt!!
14 kommentarer:

 1. Ha ha at jeg ikke har tenkt på dette før - glimrende :-)

  SvarSlett
 2. Ha ha genialt ;) Liker din form for humor :)

  SvarSlett
 3. Endelig en blogg som fanger min stil - takk!

  SvarSlett
 4. *ler og ler*
  Denne bloggen er fantastisk og ikke minst et herlig motsvar til alle de "perfekte" bloggene der ute. TUSEN TAKK, her skal jeg følge med videre!! :))

  SvarSlett
 5. Herlig blogg du har her. Jeg "fant" deg via et innlegg på Facebook. Dette er etter mitt hjerte. Det bor levende mennesker i ditt interiør.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for så mange positive kommentarer!! Jeg hadde aldri venta en sånn respons på noe så enkelt. Men fint at det treffer og at det er mange som kjenner seg igjen. :)

  SvarSlett
 7. Herlig oppskrift og inlegg!! Må dessverre si at jeg kjenner meg godt igjen i beskrivelsene dine!! Kan forresten legge til at hvis du hiver den 1 dag gamle spaghettien i en stekepanne, og heller noen egg og melk over så får du crispy omelett :-)))

  SvarSlett
 8. Den var ikke dum, Trollmor!! Trenger kanskje ikke å vispe sammen eggene og melka heller!? ;P Alt av mat som er lettvint er bra!

  SvarSlett
 9. Kjenner meg igjen i gjer-reint-etter-spaghettimåltid-problematikken. Eg pleier difor å koka pastaskruer til dei som ikkje klarar å ha spaghettien berre på tallerken.

  SvarSlett
 10. Ha, ha, fantastisk! Herlig innlegg! Denne bloggen MÅ jeg følge med på!

  Likte veldig godt engleklokken og det dekorerte kubbelyset, he, he:-)

  SvarSlett