onsdag 7. mars 2012

Hva ville bestemor sagt?

Det skulle egentlig bli et skjerf... Men tynt garn og gigafeite pinner ble litt sånn "keitete". Så da var det bare å felle av og finne et annet bruksområde. Dette "området" hadde jeg jo tenkt å fornye uansett ...


Det skulle vise seg å bli riktig så koselig. Mer romantisk kan man vel ikke skape det i stua midt på en onsdag i mars. Da gubben kom hjem, og han SÅ den, og han SKRØT av pynten min, så var romantikken fullkommen.

Og når jeg atpåtil fikk et koselig bilde av det hele, følte jeg meg som en hvilken som helst annen interiørblogger av rang.

Men så tok jeg et bilde til, og jeg må innrømme at jeg følte meg mer hjemme da jeg så på det...


Det er morsomt å strikke. Det ser iallefall morsomt ut i bøker og blader. Det er vel heller skjelden det blir noe av alt man ønsker og tenker at man skal få til å produsere. Jeg har til og med vært inne på tanken om å han stand på messer til jul... Hallo! Noen hjemme?  Jeg kommer til å stå på stand med TRE produkter. Men tar jeg godt betalt kan jeg jo tjene en slant, så kanskje jeg skulle prøve??

Nå er det jo så in å strikke interiør. Og som det "fornuftige" mennesket jeg er klarer jeg aldri å la være å tenke på hva bestemor hadde sagt hvis hun så at jeg f.eks. strikka klær til et NORGESGLASS!?!
For det første: fins det ikke mer nyttige ting å bruke glasset til? Mat for eksempel? Og for det andre: har man ikke mer vettige og nyttige ting å bruke energi og strikkeferdigheter til? Hva med ullongs til ungene?

Ja, bestemor, du kan så si. Jeg føler liksom at du ser meg, selv om du har forlatt denne jord. Og da kommer jeg ikke utenom å tenke på klesskapet mitt, som du kom å inspiserte gjevnlig, til min store fortvilelse. Men jeg HAR lært noe av deg! Jeg rydda faktisk i klesskapet mitt for noen uker siden. Og nå tenker jeg at jeg skal begynne på en mer nyttig strikkeprosjekt. Ullester. Ullongser. Jeg lover.

Godt at minnene om de gamles meninger om og med livet sitter litt fortsatt.

Men hvordan blir det med neste generasjon? 

5 kommentarer:

 1. Jeg strikker, og har til nå hatt hell med ett av tre barn som også koser seg med strikk.
  Og du..kjære deg, ikke prøv å bli noen interiørblogger..det er så mye mye mye morsommere det du driver med! Du går de alle en høy gang! Jeyyy!

  SvarSlett
 2. alle må jo begynne et sted og norgesglasstrekk er jo en fin ting..
  Jeg er også glad i å strikke men ting ender aldri opp sånn som tenkt.. Genser i str 4 år som ble ørtåfjørti nr for vid? kjole som ble genser? jupp.. Og sjal? Jau, det endte på magisk vis tilbake til sin opprinnelige stand som garnnøste.. Hooray..

  Ha en fin dag da! Med eller uten interiørstrikk...

  SvarSlett
 3. Verden er gal! Men fint interiørinnlegg sånn til halvveis cirka.

  SvarSlett
 4. Hehe, jeg kjenner følelsen, ting skal liksom være noe, litt nyttig, ikke bare pyntedill. Når jeg broderer, hører jeg stemmen til min gammeltante Marit i bakgrunnen, hun sier litt strengt,og formanende og nesten litt nervøst; når vi som er frå Brekkå (garden vår) broderer, skal det ikke være forskjell på retta og vranga. Og det sitter! Det skal jeg love deg, jeg hører henne hver gang, og jeg slurver aldri! Pussig, for jeg er ei storslurve ellers

  SvarSlett
 5. Jeg har til gode å strikke eller hekle noe sånt. Ser liksom ikke helt meningen,liksom. Men altmulig annet unytting driver jeg med.;)
  Det er ikke bar Lise B som har fått plentet inn "like pent på begge sider". Håndarbeidslærerinnen på barneskolen bedrev hjernevasking og jeg hører stemmen hennes hver gang jeg skal feste en tråd. Får rett og slett lyst til å feste tråden på skrå, bare på rent trass.:)

  Ønsker deg en herlig helg.

  Klem fra Meta

  SvarSlett