tirsdag 27. mars 2012

Rydde, ja, men kaste?

Da vi flytta nordover for snart to år siden, rydda vi. Vi kasta med HARD hånd, faktisk!
Så hard hånd at vi trodde vi hadde kasta FOR mye... Vi fant for eksempel ikke flaggene til 17. mai. Vi lette lenge etter kabelen til det ene fotoapparatet.

Da vi flytta inn i det nye gamle huset, var det om å gjøre å stuve esker rundt omkring inne, for de skulle jo pakkes ut og innholdet skulle få sin plass. For nå hadde vi jo bare ting som vi trengte, helt sikkert! Det ble til at vi stabla eskene inne på et rom som ikke var helt ferdig. Smart. For da er det jo SÅ lett å gjøre rommet ferdig! Og så er det jo SÅ lett å finne det man leter etter, som selvsagt ligger "innst- unnst".

Nå har vi bodd her i 1,5 år, og endelig!! I dag ble rommet ferdig. Iallefall i morgen... De fleste eskene er rydda ut av. Det gjenstår bare noen få...


Det som er mest spennende er at jeg ikke aner hva som er inni dem. Det eneste jeg vet er at innholdet virkelig er noe vi trenger!! LIVSNØDVENDIG er det! Russedrakten til min mann, for eksempel...


Det er noe man bare ikke kaster! Om 50 år er russedress ala 1998 det hoteste ungdommen kan gå med. Problemet er bare: HVOR LAGRER MAN EN RUSSEDRESS slik at den helst ikke tar plassen fra andre viktigere ting (i den grad det fins noe viktigere)?
Som for eksempel min manns fantastiske barne-skole-sy-prosjekt; en shorts i smekre farger:
DET!! er ikke noe man kaster! Han er stolt av den, med god grunn. Og jeg kjenner jeg blir litt stolt av HAN, som er slik ein handyman!
Nå gjenstår det bare å plassere noen få ting rudt omkring. Ting vi selvfølgelig ikke hadde glemt, bare gjemt godt, for så å ta det fram under en spesiell anledning. Gammel skismurning er så bra å ha. Man vet jo aldri når den nye blir brukt opp, for vi smører jo ski omtrent hvert 3. år. (Her er det så bratt at man enten går med skifeller, eller renner ned en bakke.) Munnbind kan man plutselig få bruk for. Dere har vel svineinfluensaen og legekontorene friskt i minne??Nå gleeeder jeg meg til i morgen! For dag skal jeg finne andre, livsnødvendige!! ting i de øvrige eskene. LYKKE!!? :D   :(

7 kommentarer:

 1. Det er jo det som er så skjønt med flytting - at man får rydda! Og kasta! Men så er det disse eskene som blir stående og som vi aldri gidder å pakke ut av...

  SvarSlett
 2. Ha ha ha, vi har et helt loft vi med sånne kasser. Flere pælma jeg for et par år sida, uten å åpne dem. Og nå leter Mannen etter noen bøker...øh. Hysj.

  Russedressen min tror jeg fortsatt ligger lagra på pikerommet hos Modern, sånt må tas vare på, ja. Og det gjelder selvfølgelig lekre shorts med rosa kaktus også, fjong.

  SvarSlett
 3. Hihihi... morsomt å lese, kjenner meg så absolutt igjen. Her skal intet kastes, bare lagres... og du verden så mange aha-opplevelser jeg har fått:)
  Dolokket i innlegget under er bare så kult da... en riktig (u)nyttig gave:)

  Ønsker deg en glad kveld:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 4. Haha.. Her hiver jeg stort sett alt som ikke er tatt på av menneskehånd de siste 6 mndene.. ;)
  En fin regel å leve etter :D

  SvarSlett
 5. Jeg har en bod nede i kjelleren som har flere esker. Fulle esker. Siden vi bor i fjerde etasje, orket vi ikke å bære opp alle eskene. Så da fleipet vi med det at hvis vi etter ett år enda ikke har hentet opp de eskene eller savnet noe av det som er i dem, så skal vi kaste de uten å se på de. Haha, ja, for det gjør man jo (ikke). Så der står de, og de er fulle av bøker. Og å kaste bøker er en synd uten tilgivelse!
  Lykke til med eskene! Du er ikke alene. :)

  SvarSlett
 6. Jeg bare frykter for fremtiden. Vi skal flytte, og jeg har kasta masse. Gubben, derimot. Han vil ikke kaste, for alt kan jo komme til nytte. Blåkläder i alle farger og fasonger, vernesko og jeg bare aner at lua med "Teknisk vinteruke, 1982" ikke lar seg kassere i denne omgang heller.

  SvarSlett
 7. Hahahaha... vi har et loft fullt av slike kasser som vår enbårne sønn får kaste når vi er borte... ellers er jeg i kastemodus; nå skal ut tallerkner og bøker og klær og jeg ser frem til tidligsommer i et luftig hjem med masse energi og alt det der. Foreløpig er ting som skal "behandles" kun dratt ut fra noen skap her og der og energien samles i sofaen for da er jeg sliten... (les: drittlei)

  SvarSlett