torsdag 22. september 2011

GPS-sporing

Her har vi nok en kilde til stor diskusjon. Og det trengs. Det er så lite å diskutere om her i verden fra før...

Forslaget om scanning og transportbånd i barnehagen kom fram i et annet innlegg jeg hadde for noen dager siden. I dag kom jeg over nyheten om GPS- sporing av barnehagebarn.

Vet ikke om denne kan brukes til sporing av barn,
men den ser passe kul ut til oss barnehagefolk.
Så jeg ønsker meg en lignende på jobb, som jeg kan
blafre med når vi er på tur, sånn hvis vi møter på folk.  
JA! Så lurt. Det hadde vært en sann lettelse. Så kan vi voksne sitte å drikke kaffen vår med bedre samvittighet, for vi følger da med barna uansett! På en skjerm iallefall. Det får da holde, ærlig talt!
Vi voksne skal ikke blande oss inn i barnas lek likevel, det der fikser de jo helt fin selv! Og de må værsågod lære seg å løse konflikter på egen hånd, det er god trening til de blir voksne. Slår de hverandre ned av og til, så er det bare pass til dem, og de lærer av det også. Læring, læring, læring. På barnas vis.
Vi ser dem jo vi! Med hjelp av GPS, det er akkurat som med jerven og bjørnen det, og de klarer seg også helt utmerket selv. Det er bare så greit at vi SER HVOR DE ER. Så vi har KONTROLL.

Nå mangler det bare sånn dass som vasker barna i baken etter at de har gjort store ting på do, så slipper vi voksne det også. Det er da nok av håndvasking i barnehagen fra før, så hvis vi kan gjøre det litt mindre, så hadde det vært perfekt, for hendene blir så tørre av all vaskinga, for ikke å snakke om spritbruken.

Det kommer til å bli en enda mer attraktiv jobb å jobbe i barnehage fremover. Med god nok teknologi slipper vi å ha så mye nærkontakt med alle disse snørrete ungene. Det hadde vært fint. De kan sitte ved dataskjermen og lese nettbøker og finne tema de kan jobbe med, helt selv. Barns medvirkning. Med GPS-brikken godt plassert i en fin øredobb, sånn hvis de skulle finne på å bevege seg bort fra PC-en.

Så hadde vi voksne fått være litt mer i fred, på jobben også.

(Ok da, jeg ser den med å se hvor de er HVIS de forsvinner når man er på tur... Sånn for sikkerheten sin skyld.;)

7 kommentarer:

 1. Synes vi like greit kan operere inn en chip bak øret på fødestua. Den kan vi fylle med mye gøy og nyttig. Den kan jo f,eks, registrere hvor mye barnet har spist og bæsja så kan foreldrene kjøre ut en rapport hver dag. Dermed slipper barnehageansatte å måtte bruke tid på å prate med foreldrene ved henting.

  SvarSlett
 2. Vi har jo bidet som kan vaske barnerumper. Jeg leste at de fåes med vifte til lufttørking også. (Riktignok i Japan, men de sender sikkert.)
  Det hadde jo vært veldig praktisk om vi kunne levere dem på klinikken sånn rett etter fødselen, og så kunne vi beundre dem gjennom en glassrute av og til, sånn som det var før i tiden.
  Når de ble store nok til å ikke kreve så mye av oss kunne de flytte hjem og være både nyttig og dekorative. :)

  SvarSlett
 3. Gir litt å tenke på, ja! God fredag!

  SvarSlett
 4. Har hatt en lattermild halvtime med kaffekoppen og dine funderinger over smått og stort i hverdagen. Utrolig morsomt å lese. BLir å følge bloggen din og glede meg til hvert innlegg. Lo godt over den nye blomsten din som overhodet ikke skulle bli gul enda.. Har og noen sånne. Mannfolk...kunne kommentert i bøtter og spann i lag med deg. Og ikke minst, effektive mødre som man innimellom prøve å være, og det ende opp med kaos. haha,morsomt å sitte å fundere over. HA en fin helg! Mammaen til noen av dem du tørke snørr av i barnehagen.

  SvarSlett
 5. Ja, hadde ikke DET vært noe!

  Klem Anna

  SvarSlett
 6. Har sittet her og humra innvendig. Du kan få sagt det. Sånne do du nevner er visst ganske utbredt i Japan. Man blir spylt og lufttørka etter behov, men vet ikke helt hvordan det foregår. Må man inn på en meny? Kanskje valg for bimmelim og bommelom? Kan huske at mine unger noen ganger hadde dritt langt oppover ryggen, men det var vel mer på babystadiet, hva ville valget i så fall vært? Bommelom ekstra pluss? (Kanskje på tide å gi meg nå...)

  SvarSlett
 7. Hehe!! Denne skal jeg linke til!! Veldig bra, Olaug!

  SvarSlett