torsdag 4. november 2010

Fem om dagen

Livet er fullt av sammentreff enkelte ganger.
Idet jeg gikk forbi kjøkkenbenken i sta, så jeg posen  med epler (nå nikker dere nok med hodet, skjønte nok at de ikke har eplene pent liggende i en stålbolle med hull i...) som lå der, og fant ut at det ville jeg ha.
Rett etterpå hørte jeg på radioen: -5 om dagen gir luft i magen!
Hmm... Stoppa litt opp med eplespisinga og skjønte så veldig godt hva de mente. Det er jo helt sant!
Her går vi og tror at fem om dagen er godt for magen, har gjort det i mange år, og det til tross for at alle merker hva som egentlig skjer i systemet, både i magen lengre ned... Man er glad så lenge man er hjemme når man tar de fem for å si det sånn.

Snakk om å la seg hjernevaske...
Jeg kan bare ikke helt skjønne hvordan man skal klare fem om dagen en gang, hver dag!?
Er det noen som klarer det, og hvem har "bestemt" det??
Skal vi se... Jeg klarer vel ca tre om dagen, potet innkludert de dagene den er på menyen. Men nå diskuteres det jo også om poteten skal få være en av de fem.
Sukk. Jeg er visst ikke så sunn som jeg bør, burde sikkert gjort forbedring her også, men nå skjønner jeg jo at det har sine fordeler.
Jeg tar iallefall tran, både jeg og unga, så det så... ;) Blir bare litt sure oppstøt og lukter nesten ikke hvis man er så (u)heldig å søle. Samtidig kan det jo være greit å lukte litt tran... Da tenker de du møter:
- Hm, lukter tran, de er nok sunne de!!

Vil DU ha luft i magen? Ta fem om dagen!! ;P

Og: Ja til poteten som den av de fem!! (Den får man ikke luft av...)

Her passer minstejenta på poteten i potetlandet vårt

8 kommentarer:

 1. Tror du potetgull kan telle ut positivt?

  SvarSlett
 2. Hehe, DET hadde vært veldig fint. Men... Tviler på det når det diskuteres om poteten i all sin naturlige konsistens og form er bra nok...:/

  SvarSlett
 3. Ja, det er sant, da hjelper det kanskje ikke så mye at den er dynket i olje og rullet i salt. Grunnen til at jeg klamret meg til dette halmstrået var at jeg satt med hånden langt ned i en nyåpnet pose akkurat da jeg leste innlegget ditt, og kjente et ørlite stikk av dårlig samvittighet når du nevnte epler. Men jeg fikk stablet samvittigheten på bena igjen når du påpekte, som sant er, at man får magebesvær av så mye sunnhet. 1-0 til poteten! (jeg har aldri fått magebesvær av potetgull heller, bare så det er sagt)

  SvarSlett
 4. nei, herregud de der 5 om dagen gir en bare dårlig samvittighet. Og hvor mye er 5 om dagen i sukkererter f.eks, sikkert ett kilo....Ja til pottit, forresten.

  SvarSlett
 5. He he, kommer aldri til å klare 5 om dagen :) Kjempe morsom blogg du har, denne skal jeg holde øye med...Og for en nydelig plass du bor på, herlig :)
  Ønsker deg en flott dag

  Hilsen en annen førskolelærer :)

  SvarSlett
 6. Ei ert eller et kålhau...bægge tælle som EN. ;) Mengden luft e ikkje nødvendivis proporsjonal m antall...

  SvarSlett
 7. altsååå
  det med luft og grønnsaker, det handler vel stort sett om økt fiberinntak, og er en ganske forbigående greie. bare så det er sagt :)

  hvis ikke hadde livet som og MED veggiser vært ganske ... vel. you know what i mean.

  SvarSlett
 8. Joda, vet det e sunt med frukt, skal ikke komme å påstå nokka anna. Måtte bare ha ei unnskyldning for at æ ikke klare fem om dagen... ;)

  SvarSlett