onsdag 9. mars 2011

Kvinnedagen

I går var det KVINNEDAGEN faktisk!! Jeg så på tv at det hadde vært en del kvinner ute i Norges land, med bannere og plakater og diverse, som det sto ting på som skal gjøre tilværelsen bedre for oss kvinner. Det er fryktelig synd hvis det er noen som føler seg diskriminert, eller hvis det er grove forskjellsbehandliger mellom kvinner og menn når det f.eks. kommer til ulik lønn for likt arbeid og lik utdanning og sånne ting. Det er sikkert mange kvinner som trenger å få mer likestilling i livet sitt, er ting veldig urettferdig så er det jo klart man må protestere!


Jeg for min del har tenkt at neste år skal JEG ut med banner og plakat! Omså jeg står alene utenfor "Kopen", så skal jeg stille meg opp, det er tross alt rett veg E6, NOEN må da få det med seg (et titalls trailersjåfører iallefall). Der skal det stå: Ja til melk i puppene til menn også!! (Vær snill å fjerne evt hår først...) Please, la de få skikkelig melkespreng også...


Ja, for i går hørte jeg på radioen at det er noen som vil at fødselspermisjonen skal deles likt mellom mor og far. Og siden de derre helsefolka også sier at amming er å anbefale for barn opp til ett år, så ser jeg ingen annen utvei, med mindre det legges opp til noen timers ammefri hver dag for de som har litt lengde på kjørestrekninga mellom hjemmet og jobben. Snakker vi sånn 5-6 timer innkludert kjøring?

Men menn har jo baaare godt av å ta sin del av husarbeid og middagslaging og barne"pass" (her sier mange med streng mine: Man passer ikke sine egne barn!! Neivel, ok da, man er sammen med den, men passe seg kan de gjøre selv...) De kan gjerne ta det som før i tiden var "kvinnfolkarbeid", BARE DE FORTSATT GJØR "MANNFOLKARBEIDET"!! Hvorfor skal VI høgge ved og skifte dekk og legge gulv og brøyte snø?? Og hvem skal kjøre opp bilen av snøskavelen hvis ikke mannen gjør det?! JEG kan bare kjøre bilen UT av veien, og jeg er ikke bekymra engang, for jeg vet jo at mannen min får den opp igjen, på ett eller annet vis, omså det er flere menn innblanda (det var tre-fire stykker her om dagen, men i dag var det bare han, og noen dager før der igjen var det også bare han...).

Hvis de bare gjør "kvinnfolkarbeid", hva skal de da gjøre for at vi skal synes de er skikkelig maskulin og handy?? Det er jo det de fleste av oss liker, eller er det bare meg?

JA TIL LIKESTILLING, MEN BARE TIL KVINNERS FORDEL!!

7 kommentarer:

 1. Digger deg. Rett og slett! Gleder meg til bilde av deg til neste år, utenfor Kopen..hehe.
  Ha en strålende kveld!! :-)

  SvarSlett
 2. Jepp, slår et slag for den! (eller la familiene selv bestemme hvor lenge partene skal være hjemme med ongan sine)

  Klem Anna

  SvarSlett
 3. Nemlig!
  Jeg jobber sammen med en haug høner som regelmessig stønner og bærer seg fordi de må flytte på noe tyngre enn en perm. "Og her som det jobber så mye mannfolk...!"
  Du kan være ironisk du, men her snakker vi om kvinnfolk i 40-årene som faktisk mener det.
  Det er skremmende det!

  (og dette kunne jeg ikke skrive på min egen blogg siden et par av dem leser den og de hadde blitt så jævla sure...selv om jeg sier det rett til dem altså)

  SvarSlett
 4. Ha ha! Nå jobber jeg på et sted med nesten bare kvinner, så vi er vant til å løfte og bære (jmfr Siris kommentar). Men ser at mange damer forventer at menn skal gjøre samtlige "manneting". Og til tider er jo det behagelig.
  Det med amminga provoserer meg - jeg har ammet mine barn lenge, og skulle jeg og mannen min måtte dele 50/50, hadde vi fått et stort problem. Ammefri eller ei.

  SvarSlett
 5. Jeg ville syntes fryktelig synd på både mannen min og ungene våre om faren skulle vært hjemme med dem halve permisjonstida. Og det tror jeg hele familien er enige i. Så da er det jo veldig greit at vi er ferdig med denslags for flere år siden og ikke trenger å forholde oss til sånt fjask.

  Forresten: i tillegg til melk i brystene skulle menn også vært utstyrt med evnen til å våkne av nattlig barnegråt!

  SvarSlett
 6. Sånn litt på siden av hva du egentlig skriver om - som forøvrig er veldig bra og viktig! Vi får søren meg ta vår del av likestillingsansvaret vi også.

  Så kan enkelte menn produsere melk om de bare får brystene stimulert nok på rette måten. De har brystvev de også.Det kan være langt flere enn vi tror, for dette er jo ikke akkurat noe som blir testet i stor skala..

  Just sayin'
  (Når får vi brenn amme-bh'n fra mannfolka tror dere?)

  SvarSlett
 7. Oj OJ!! Er det virkelig sant? Ja da er det jo bare å legge ungene til fars bryst da! :D Tipper det høres mange hyl og skrik rundt omkring i Norges land når det prøves ut, både fra fedre og barn. Morsomt syn: min kjekke mann med store ammebryst! :D:D:D Og ja, amme-bh-er med United-, Liverpool- og Vikingmerker mp bli en sikker vinner. Hvis det var det siste innlegger mente med "Brenn"... Sku sått Brann? ;)

  SvarSlett