mandag 28. mars 2011

Pris, på norskTusen takk til Frk. Virrum, med sin stilige blogg, som har gitt meg denne. Jeg velger å kalle det for en pris, for det er jo det det er på norsk.

Jeg skal skrive 8 fakta om meg selv. Og helst noe som dere ikke vet fra før. Hmmm... Jeg synes jeg har betrodd meg bra til dere allerede, men det finns jo masse bak foldene som dere ikke vet også. ;)

1. VET dere hva!!? På torsdag ble jeg 30 år, og på lørdag fant jeg TO hårstrå på hodet mitt, og de var ikke brune som resten av håret! Er det virkelig sånn det er å bikke 30?? At man får ett grått hårstrå for hver dag etterpå? Og jeg som ikke hadde tenkt at jeg skulle farge håret mer... Og enda mer urettferdig: bestemor var over 70 år før hun fikk noen gråe hårstrå, og pappa var over 50. Jeg velger å konkludere med at de to hårstrådene var noen forstyrra utskudd som ikke visste sitt eget beste og at de absolutt ikke hørte hjemme på MITT hode. Men samtidig så synes jeg jo mange er fine med grått hår, og hun der på Farmen har jo faktisk farga håret grått... Bare at... jeg med ett ble så i tredveåra liksom.

2. Jeg har hatt en (ikke så veldig hemmelig) drøm om å fly siden jeg var lita. Ikke i fly, men sånn med "vinger". Da jeg var ca 11 år lagde jeg mine egne "vinger". Pappa fant fram materialer: lange, tunge treplanker og en litt tjukk, gjennomsiktig plastsekk. jeg sagde og hamra, og til slutt kunne jeg stolt trekke mine egne vinger opp i den bratte bakken oppfor huset, i det håp om å få meg en aldri så liten luftetur.
Vel... Jeg tok sats, løp nedover, det var bare så vidt jeg klarte å holde hærligheta over hodet. Såe... Beina mine letta, men det gjorde ikke vingene. og hodet mitt. PANG! i bakken, og vingene rett i hodet. Nei, dette gikk jo ikke an! Kunne ikke skade hodet på den måten. Ned å hente sykkelhjelmen. Opp igjen. Satte utfor. Men merkelig nok (?), så det endte på samme viset. Og etter fem forsøk innså jeg at det skulle kanskje litt mer til, av både kunnskaper og ferdigheter, for å kunne holde fuglene med selskap.

3. Jeg elsker å høre om hvordan folk har truffet hverandre og funnet kjærligheta. Gammel som ung, men helst gamle. Hvordan de datet i gamle dager er utrolig morsomt å høre om. I de tilfellene det var noe dating å snakke om... Det er forresten også koselig å høre folk fortelle fra gamle dager uansett.

4. Akkurat nå ser jeg på Farmen mens jeg skriver. Klarer faktisk å gjøre to ting samtidig, men det er ikke så ofte, til min manns fortvilelse. Det ser fint ut der, i Telemark.

5. Apropos Farmen: jeg er nok av den gammeldagse typen, på sånne måter. Bonderomantisk. Men det ses ikke på interiøret og huset mitt altså, ikke så ihuga, sånn at alt er romtanisk og gammeldags iallefall. Men jeg liker gamle ting, og har en romatisk brudekjole og blondergardiner på soverommet vårt. Jeg ble ganske rystet over meg selv da dette hang der, det var liksom ikke den tidligere "meg", men jeg likte det. Det er nok 30-åra som kommer sigende, sammen med det grå håret...

6. Jeg er er skikkelig for orden og systemer. Men jeg klarer ikke å holde det sånn så lenge. Ikke på klær iallefall. Men på mange andre ting går det greit, så lenge andre ikke ødelegger systemet mitt.

7. Jeg liker IKKE Ståle på Farmen, men mulig han også er framstilt feilaktig, sånn som alle andre i sånne programmer som ikke oppfører seg så bra. Han har sikkert noen gode sider også. Bare at de ikke filmer dem. ?? De har iallefall ikke framstilt han i noen som helst roller som viser ett eneste fnugg av selvinnsikt. Jeg kunne ikke tenke meg å utsette meg selv for et slikt program.

8. Jeg gleder meg skikkelig til jeg får gå på en orntlig fjelltur igjen, uansett om det er sommer eller vinter. Og til vi kan ta barna med på tur og sove i telt. Kanskje allerede til sommeren? Oppfor fjøset kanskje?

Sånn! Nå er dere kanskje noen opplysninger rikere?

Jeg vil gjerne sende awarden, nei vent nå litt, PRISEN, videre til:

Snuskebassa 
Stort og smått
Life as it is... From day to day
Lattertrollets merkverdige verden
Tante Te
Katrines interiør

7 kommentarer:

 1. Grattis med award - gøy å få vite mer om sine medbloggere. Var akkurat inne og fikk gode råd ang påføring av mascara...

  SvarSlett
 2. Se det, det visste jeg ikke om deg...at du engasjerer deg sånn i Farmen! hehe.. Ja, gamle folk er koselige, og jeg kan sitte lenge å høre historier. Har ei fantastisk farmor på 97, et oppkomme av både romantiske og fantastiske historier.
  Du skal se det blir telttur..trenger ikke dra langt for å slå ned pluggene. Tur er tur. :-)

  SvarSlett
 3. Vi er like på 3:an, men mine förste grå fikk jeg før jeg var 20...!

  SvarSlett
 4. Mine foreldre fant faktisk hverandre innerst inne i... nettopp Kåfjord - av alle plasser... Så hver eneste sommerferie har vi stoppet der for roseseremoni :-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med PRISEN : )) Artig å lese mer om deg ; ) !! Veldig enig med deg om Ståle i Farmen !!! usj....

  SvarSlett
 6. Takk kjære du, for prisen!!

  SvarSlett
 7. Pris til meg?? Tusen takk! :) Jeg fikk også et og annet ensomt grått hårstrå straks jeg bikka 30! Helt sant! Orden og systemer er et must, når man har tid... Elsker å systematisere, men er ikke så flink til å følge det opp. Kanskje vi kan utveksle systematiseringstips?

  SvarSlett