tirsdag 12. april 2011

Interiørmaling

Jeg har et par seriøse spørsmål til alle dere der ute som er veldig flinke på maling av gamle møbler og sånn.
Kåfjordolga er ingen malingsguru akkurat. Men guru eller ei, det har seg nå engang sånn at vi har en drøss gamle, brune møbler. Mange av dem trenger et strøk maling for å si det sånn. Jeg er egentlig motstander av hvitt hvitt hvitt. Men nå har vi ikke hvite vegger og hvitt gulv, så noe går an å ha hvitt.
 • Hvordan hvitfarge er grei å bruke på møbler? En litt varm tenker jeg. Noen fargekoder?
 • Skal man bruke vannbasert eller oljemaling (selger de oljemaling mer?)?
??????????????????????

14 kommentarer:

 1. Ha ha, ja, spør meg, malingsguruen. For tida leser jeg ivrig inne på jotun.no for å finne farge til det hersens huset vi skal bygge. Ikke lett dette med maling- Så jeg tror at jeg ikke kan bidra med så mye...

  SvarSlett
 2. Ikke spør meg. Jeg bor i et oppusingshelvete.... men prøver å fortrenge det! Og fin header du har fått. Nydelig bilde av mektig natur :)

  SvarSlett
 3. Hehe, får to svar og begge er like ubrukelige! ;) Men uansett; kjempekoselig med respons fra dere selv om det ikke var til hjelp. Bildet er herfra, naturen jeg er forelska i. Snaaart er det så grønt her også. ;)
  Håper vi. Ha en fin kveld damer, og lykke til med maling til oss alle tre! :) (vi må forresten også male huset... Gleder meg til å lese i bloggen din om husbygging, Pia!)

  SvarSlett
 4. Synes du skal bruke den blåfargen du har i loftstrappa. Men vet ikke om det ville blidd så bra på alt av stuemøbla foreksempel.:) Fin header! :) Sommer og sol og perfekt natur, det kan man like!

  SvarSlett
 5. Sjekk ut S0502-y flott hvit uten å være kald.
  Anbefaler Bekcers vannbaserte maling tørker fort
  og lukter lite, bruk panelgrunn fra Bekcers 2 strøk først fordi gamle møbler ofte kan blø igjennom.
  Du får kjøpt oljemaling og kan godt bruke det hvis du orker lukten.
  Mvh. Toril
  Fru Amundsen Shabby Chic

  SvarSlett
 6. Eggehvit alias bomull er i allefall et trygt valg. Siden det er møbler som skal males vil jeg anbefale forholdsvis høy glansgrad for at det skal bli lett å holde reint. Jeg ville også valgt ei maling som ikke tørker så fort siden det blir mange krinkler og kroker. Hurtigtørkende maling tåler ikke at du kommer borti der du allerede har malt. Her er det sikkert lurt å spørre om råd på butikken.

  SvarSlett
 7. På møbler anbefaler jeg oljebasert maling, siden møbler skal tåles å bruke.
  Jeg har kaffe-latte på alle møbler jeg har malt, veldig flott farge som blander seg fint med andre farger man har i hjemmet.
  Hilsen en som har malt alt av trefargede møbler hun hadde hjemme ;)
  Lill

  SvarSlett
 8. Noen andre har allerede skrevet oljemaling og jeg støtter det. Det blir mest slitesterkt og penest. Jeg bruker bare Jotuns LADY 40 olje. Det er halvblank. Jeg synes det er blankt nok. På alt treverk aunsett nytt eller gammelt så bruker jeg et strøk heftgrunn først. Når den er tørr så pusser jeg ned med pussesvamp og tørker vekk pussestøvet før jeg maler. Faktisk så kan mye av stolen males med en bitteliten rulle. Stryk etter med tørr pensel . Gi beskjed hvis du trenger flere detaljer.

  SvarSlett
 9. Hei. Artig blogg med fine bilder. Håper du er uberørt av sneras. Mht maling, så tror jeg at oljemaling er best for møbler. Malte nettop kjøkkenvegger med (billig) lateksmaling kjøpt på OBS. Husker ikke merket, men den lukta spy!!! Tror deerfor det lønner seg med kjente merker.

  SvarSlett
 10. Kokos og bomull er mine favoritter på møbler

  SvarSlett
 11. Lys caffelatte - oljemaling - passer til alt og blir ikke så lett synlig skittent. Jeg tenker små klisne fingre og sånt... oljemaling må det være for enkelt renhold. Lykke til!

  SvarSlett
 12. Hjertelig takk for råd! :) Nå venter jeg bare på at "ånden" skal komme over meg, og når jeg atpåtil har kjøpt maling, så starter alvoret. (Hvis ikke noen av dere føler dere veldig kallet, hehe...;)

  SvarSlett
 13. Jeg ville nok gått for oljemaling hvis jeg hadde vært så kreativ og full av arbeidslyst at jeg hadde kasta meg på maling av møbler og interiør. Hos oss har alle møbler sine orginale ikea-farger, og det trives jeg foreløpig med. Men etter å ha vært innom naboene våre som nettopp har pussa opp, så må jeg jo si at det kunne friste bittelitt å gjøre noen ør-små forandringer. Ja det frister såpass mye at gubben er helt skjelven i beina - for han hater nemlig oppussingsprosjekter ;)

  Gratulerer med ny header! Drømmer meg helt bort, og barndomsminnene strømmer på.. Sukk.. :)

  SvarSlett
 14. Hei!
  Husk forbehandlinga før du skal male. Det er det som ofte gir meg ein dempar på heile greia. Avmatting og grunning er meir enn heile jobben. Takk for ein hyggelig blogg!

  SvarSlett