mandag 25. april 2011

Påsken som bare kom...

Det er helt utrolig at det ble påske i år. Jeg er rysta, men samtidig glad for at det er bevist at det går an. Det ble jo til og med en fin påske, som fortsatt har en hel dag igjen av seg.

Det så ikke så lyst ut før påske nei. For det første så kom den jo så seint!! Jeg venta og venta og venta og frykta at sommeren skulle komme først, og når man frykter det i nord, DA er påska seint ute da.
Og for det andre: jeg hadde glemt å kjøpe påskeblomster!! Jeg tenkte på det tidlig i mars, men fant ut at det kanskje burde utsettes så det var noe igjen av dem til påske, men så datt det jo selvfølgelig ut av teflonhjernen når rimelighetens tid var inne... 
Og for det tredje: jeg hadde ikke planlagt noen skitur! Det er jo obligatorisk når det er påske. Men to småbarn gjør livet LITT annerledes når det gjelder planlegging av skiturer nå enn før kan man si. Iallefall når den ene etter den andre har snørr og hoste og feber i dagevis.
Og for det fjerde: Vi fikk ikke møtt familien fra sør! Det var litt trist, men vi ser dem jo snart uansett, det var jo det alle tenkte.

Og jeg som trodde alt dette var med på å lage påske. Men neida. Den skulle bestemme sjøl den. Kom uansett. Tross alt.
Det ble skjærtorsdag og langfredag og påskeaften og første-, og nå andre påskedag. Og ingen spurte om jeg var klar. De tenkte nok ikke for 2000 år siden heller at: Vent nå litt! Har alle gule blomster i vinduene? Er alle påskeeggene fylt til randen? Ok, DA kan vi starte.

Det materialistiske er i ferd med å ta over når det gjelder påska også, og butikkene gnir seg i hendene (selvfølgelig, og forståelig). Vi fråtser i lammelår og kvikklunsj og appelsiner og vårblomster og påskestæsj.
Joda, man må få lov å kose seg med god mat, og det er lov å ha det hyggelig rundt seg når man har flere dager fri. Men det finnes kanskje grenser? Og det er jo ikke krise om man ikke har alt på stell?
Det har iallefall vi erfart i år.

Håper dere alle har hatt ei super påske, uansett gode og velgjennomførte planer eller ikke. ;)


Jeg kan jo tillate meg å legge ut et bilde av den eneste påskepynten vi har i år.
Men den er jeg til gjengjeld så fornøyd med at jeg nesten vurderer å lage en interiørblogg. NESTEN sa jeg!
Kunne jo bare blogge om krokete kvister i ulike former...? ;)

11 kommentarer:

 1. Den påskepynten er mer enn det jeg har prestert. Og nå er påska straks over, med eller uten påskepynt.

  SvarSlett
 2. Liker veldig godt påskepynten din!! :D

  SvarSlett
 3. Så nydelige krokete kvister! Ingen påskepynt hos oss i år, hverken på hytta eller hjemme. Men påskeegg, frokostegg, kyllingfileter, kvikklunch, marsipanegg, solo, solbriller, liggestoler og solkrem har bidratt til at påska ble akkurat sånn som jeg ønsket at den skulle bli. Og for ikke å glemme familien da! Ungene som ble tviholdt fast, selv om de helst ville være alene hjemme istedefor å bli tvunget med på den gørr-kjedelige hytta. At de har vært sure nesten hele tiden har jeg jo allerede glemt..! Jeg husker godt at de smilte, og til og med ganske bredt, da de fikk påskeegg ihvertfall!
  Vel overstått påske, Olaug! :)

  SvarSlett
 4. Jeg rakk aldri å få fram pynten........

  SvarSlett
 5. Phu! Godt at det ikke er så utbredt som jeg trodde da, med alt det materialistiske. ;)

  SvarSlett
 6. Rakk aldri å få frem noe pynt her i huset. Julepynt er greit, men der går grensa for kin del...Fin blogg!

  SvarSlett
 7. Rakk heller ikke å få frem noe pynt, tenkte legge på noen påskeduker... men.... all påskepynten lå i en plastkasse under 10 andre kasser, så da giddet jeg ikke... :)

  SvarSlett
 8. Føler meg nesten vel i min utilstrekkelighet når jeg leser bloggen din:-)Flott blogg!!

  SvarSlett
 9. Først kjøkkenblogging, så denne påskepynten... Bare innrøm det, du prøver å snike deg inn i NIB-gjengen sånn stille og forsiktig uten at noen skal føle seg truet... Men nå er du avslørt!

  http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/2011/04/sommerfugler-i-hassel.html

  Påskepynten din sklir faktisk rett inn blant alle disse bloggtrendene hehe

  SvarSlett
 10. Høh - påskepynten vår ble ferdig på langfredag, men kom aldri videre ut av eggkartongen... Og ikke en bitteliten påskemarsipan har kommet i hus. (Mye god mat, derimot... men det er jo normalen.)

  SvarSlett
 11. hihi, æsj! avslørt! ;P eh... tror nok aldri jeg klarer å kvalifisere til NIB samme hva! ;)

  SvarSlett