søndag 17. april 2011

Vårt kjøkken

Jeg har lest i flere blogger at de har blitt oppfordret av NIB (Norske Interiør Bloggere) til å skrive om bl.a. kjøkkenet sitt. Jeg fikk kjempelyst til å følge oppfordringa jeg også (selv om jeg av en eller annen merkelig grunn ikke er medlem av NIB, og nok derfor ikke har blitt oppfordret til noe innlegg om vårt kjøkken).

Her er det folkens, nyt det:


 Det er så praktisk å ha slike hauger rundt omkring. Det tar jo så utrolig mye plass hvis vi skal kline alt på en vegg. For å få litt spenning og variasjon pynter vi ved siden av, eller oppå, med litt annet stæsj.


Har du boller igjen etter bollefesten, LEGG DEN SYNLIG! For det første beviser du at du er ei ihuga husmor, og for det andre så pynter den skikkelig opp, iallefall hvis du putter den i en smekker liten pose. For det tredje: det at det bare er èn igjen er viktig å vise, folk likte bollene dine!


Blir det rester igjen etter bollefesten, så er det smart å la dem tørke på gulvet. Der er det ekstra fin smuletørkeluft. Trør du på dem gjevnlig slipper du å stå med ei kjevle å knuse dem enda mer. Smulene strør du oppå fiskegratengen, der skal det jo være noe sånnt.


Har du andre rester (f.eks. pizza) så legger du over litt aluminiumsfolie. Hva er vel vakrere og mer glansfullt? Det er bare så vidt forma syns, men hadde den vært mer synlig så hadde det bare vært en fordel, den er jo ikke irriterende å ha på benken i det hele tatt! Opptar nesten ikke plass.


Rester etter barna: LA STÅ!! Det er viktig at barna ser hva som skjer med maten de ikke spiser opp!! La de følge prosessen sjøl, med både øyne og nese. Kanskje spiser de opp alt neste gang...?


Slike dingser som dette er superhot nå. Vi følger trenden, har opptil flere stykker. Lurt å ikke skjule ledningene, ellers vet du ikke hvor lang den egentlig er.


Har det tilfeldigvis vært 30 års-party i heimen; ta vare på esker og gavepapir! Det kommer du garantert til å få bruk for. Dessuten viser du hvor mange gaver du har fått. Du blir faktisk ikke kvitt all embalasjen, så mye var det. Det er også ypperlig som underholdning til de små mens du lager fiskegratengen med bollesmuler på.


Vi liker at det ser ut som det er litt kaos her og der. Men: DET BARE SER SÅNN UT! Dette er jo selvfølgelig arrangert brukt masse tid på. Det er fullstendig ryddig alle andre plasser, så noen plasser må se litt tilfeldig ut, sånn at de som kommer på besøk ikke får noia over hvor "iorden" det går an å ha det.


Jeg synes disse flaskene tar kaka! Tenke for noen lekre farger og lekkert design! Finne et skap å ha dem i? Nei vettu hva! Her skal hærligheta syns. Bør også være tilgjengelig for barn slik at de lærer å vaske opp fortere.


NATUREN INN PÅ KJØKKENET!
Hva er vel mer poppis en naturlige ting, som f.eks ei ku, i huset for tida.
Jeg får ekstra lyst til å lage biff når jeg ser på den her.

13 kommentarer:

 1. Du har ganske likt design som oss. Jeg er heller ikke med i NIB. Men som husbygger håper jeg snart at jeg kan bli det. Kunne gjerne fått noen råd og tips.

  SvarSlett
 2. Schtiiilig!
  Ser at du holder deg til mange av de samme innredningstrendene som vi gjør her i huset :))
  Og få ting er så praktisk som smuletørking på gulvet, det gjør seg jo praktisk talt av seg selv. Det er ikke for ingenting at jeg ikke blogger om interiør...
  Kos deg og ha en riktig så avslappende påske!

  SvarSlett
 3. Takk for kjempeflotte tips og råd :) Jeg er så imponert over dine idèer :)
  Ønsker deg en flott påske:)
  Klem Lill

  SvarSlett
 4. Ser dere har brukt samme stylist som oss, men vi topper'n med en nedspruta mikrobølgeovn.

  SvarSlett
 5. Jeg digger bloggen din!!! :))) Veldig likt design som hjemme hos oss!!! :)))

  SvarSlett
 6. Det er godt du holder stilen KåfjordOlga! Det ligner akkurat på mitt kjøkken!

  SvarSlett
 7. Poeng fra meg! Er heller ikke NIB-medlem, kvalifiserer nok ikke der...

  Ha en herlig påske i ditt p e r f e k t e hjem!

  SvarSlett
 8. Nå som våren er på vei tenkte jeg at det kunne være lurt å komme med et lite hagetips: Hvis man lar være å luke kan barna kose seg i en fantastik blomstereng, istedenfor å måtte kjede seg på plenen: http://gajasbarn.blogspot.com/2011/04/hagearbeid.html

  SvarSlett
 9. TAKK. Åh tusen takk!!!! Det var befriende å se. Sliter veldig med "perfect home" attituden som herjer landet..... Det har nemlig ikke jeg tid til, eller interesse av, eller lyst til....

  SvarSlett
 10. Fantastiske design- og interiørdetaljer, føler det kribler i kreativiteten her! Særlig bolle-i-pose-på-benken slo an.

  Takk for denne, lo mer og mer av hver eneste lille kommentar, har vondt i lattermusklene nå (det er helt sant!).

  SvarSlett
 11. Æ blir inspirert:)Klem fra ho sørfløtta.

  SvarSlett