mandag 9. april 2012

Andre boller

Siste dagen i påskeferien er det vel på sin plass å skryte av hvilken utmerket påske man har hatt. Og det har vi. Men nok om det, og over til en av påskens viktigste (hvis vi ser bort fra hyggelige dager med familie og venner og bekjente i sør) happening: VI (som så mange andre som lett lar seg lokke) STOPPA PÅ ESPA FOR Å KJØPE BOLLER!!! (Og vi var ikke de eneste)


Og hva er vel så spesielt med disse bollene, spør nok du som ikke har vært på Espa og kjøpt og spist boller. Jo: bollene var varme, også var de gule (herlighet, er det påske så er det påske, gi oss gule boller!!! De er vel lilla til advent og røde til jul også?)Men det beste av alt var måten de ble solgt på...

Det var min mann som fikk det ærefulle oppdraget å gå inn på Shell (en bensinstasjon!?) for å kjøpe boller til våre håpefulle, slik at de skulle holde ut den lange bilturen. Da hadde vi sett skilting med "verdensbeste boller" omtrent flere kilometer før. Og man er da foreldre med stor F, da hopper man ikke over bollekjøpet når man alt kjører forbi Espa.
Min mann var glad for at det ikke var jeg som hadde gått inn. Hvorfor vet jeg ikke. Men da han kom ut derfra (svett mellom øra) kunne han berette om ville tilstander. Der var det fullt kaos og minst 10 stk som sto og solgte boller. Og ropte: - Varme boller her! -Skal du ha boller? Kom hit! -Hvilke boller skal du ha? (Min mann:) -Vanlige boller... -Varme boller her!! Også prøvde de som sto og solgte boller å "jage" en bollehungrig kø lengst mulig bort fra kassa der de solgte boller, fordi de hadde boller der også, lengst bort altså.
Og alle der inne skulle ha boller. Her stoppa man ikke i hovedsak for å fylle bensin, her var det boller som var gjeldende, men hvis man mot formodning skulle ha litt bensin så var det selvsagt mulig å få en liten skvett attåt.

Etter litt latterkrampe og varme, gule boller innabords, fortsatte vi mot hytta. Og der fikk vi jammen servert lunsj, og... SVIGERMORS BOLLER!! Vel hadde Espa gode boller, men verdens beste? Nope!

God vår (kanskje noen til og med har boller i ovnen?)!!

10 kommentarer:

 1. Et veldig godt eksempel på hva god markedsføring kan lede til. De bollene er ikke spesielt gode, ofte har de ikke tid til å steke dem skikkelig en gang, bare deig. Men man forledes/manipuleres til å tro at de er gode bare fordi noen/mange har sagt det. Vi som kjører nordover på denne strekningen møter alltid kø ved Minnesund og når man når Espa er det alltid minst ett familiemedlem som må tisse. Og siden dette er den eneste bensinstasjonen på mange mil, så stopper man på Espa, og leser at de har verdens beste boller og at de solgte en haug med boller sist vinterferie/påske/helg/uke samtidig som man skuer boller i alle himmelretninger. Så tenker man "hm, boller hadde vært godt, det kan sikkert roe de sutrete ungene i baksetet som har mast om man ikke er framme snart i seks av sju mil allerede". Og siden man veit at man har 16 mil igjen å kjøre, så kjøper man boller! Psykologi på høyt plan.

  Neste gang kan dere prøve å kun kjøpe kaffe og avslå kjøpmannens forslag om boller.....du blir nærmest uglesett/utskjelt og du forlater stasjonen mens det hviskes/stirres bak ryggen din.

  SvarSlett
 2. Hehehe... morsom lesing:)
  Hat selv stoppa og kjøpt "verden beste boller" der, men verden beste - niks og nei. Det var sikker overmåtes godt å få servert svigermors hjemmelagede tenker jeg, både for store og små:)

  Ønsker deg en finfin ny uke:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 3. Velkommen tilbake til den bolle fri hverdagen! :))
  Fint å se at dere har hatt en fin påske!! :D

  SvarSlett
 4. Har faktsik hørt om de Espabollene. Absolutt ingen bolle i ovnen her, selv om det sikkert alltid ser sånn ut.

  SvarSlett
 5. Og siden man veit at man har 16 mil igjen å kjøre, så kjøper man boller! Psykologi på høyt plan.

  SvarSlett
 6. Espabollene finnes ikke spesielt gode, bloggen din, derimot, er genial! Takk for god lesing!
  Hilsen nesten-Espa-beboer :)

  SvarSlett
 7. Jeg fant lik til bloggen din et sted, jeg er så distré at jeg husker selvfølgelig hvor den linken lå. Nå har jeg lest igjennom over 1år av bloggen din, beste interørbloggen jeg noen gang har lest, dette er jo noe jeg også kan få til med hjelp fra et par barnehender, vi er faktisk på ganske god vei. Så det er jo genialt at dette er noe hele familien kan gjøre sammen. Så nå har vi dekorert det nesten nye stuegulvet med neglelakk, fine barnetegninger tegnet med tusj i trappa også har trollet dekorert det nyoppussede soverommet sitt med tegninger på vegger og på gulvmatta, og noen hårlokker fra ei venninne. Bloggen din er utrolig morsom :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselige ord! :) Kan levende se for meg det gulvet ja! :D Kanskje ikke såååå hyggelig å oppdage, men hvis man kaller det kunst og sier at det er siste nytt innen interiør så er man berga. ;) Kos dere videre med kunstnerisk utfoldelse!

   Slett
 8. Håper jeg ikke såra noen nå, med å si at bollene på Espa ikke var verdens beste. Noen som leser kan jo bo på Espa, slik som en av dere, bor nesten der, eller jobbe på Shell-stasjonen for den saks skyld. Ikke det at bollene ikke var gode, men de var ikke bedre enn svigermors! ;)

  SvarSlett