fredag 13. april 2012

Knerten og Knerteline

Ynglingsfilmene til våre to håpefulle for tiden er Knerten-filmene.
Vi stikker ikke under en stol at vi liker dem vi voksne også.

Så hvem som ble mest begeistra da vi fant Knerten og Karoline på en lekebutikk (ok, vet at de sikkert har vært å få tak i i laaang tid, men vi går ikke på lekebutikker i tid og utide...), mor eller barna er ikke lett å svare på. Men de ble iallefall med oss i handleposen.

Ingen slipper unna lupen her i huset for tida. Og de slipper heller ikke unna å bli kommentert. Verken mennesker eller knerter. Ei heller Knerten og Knerteline, som minste tøtta kalle Karoline for. (Og nå også vi andre, for vi synes Knerteline var et bedre forslag enn det reelle navnet.)


Og vi har gjort store oppdagelser! Knerten har faktisk ingen tissemann, stakkar! Men han har til gjengjeld en STOOOR navle. Han har heller ikke ører... Og Knerteline har ikke pupper. Og nesten ikke navle. Dette er uholdbart, synes både treåringen og toåringen! (Og da sitter jo vi voksne igjen med enda flere spørsmål: Hvordan har de liksom klart å lage, født og oppfostra en unge? Og hvorfor ser ungen ut som en potet?? Men på den annen side: vi er GLAD for at Knerten ikke har "utstyr" der nede og Knerteline ikke har noe der oppe, for tenk hvilke spørsmål som kunne kommet da!?)


Det er jommen synd Anne Cath. Vestly er gått bort. Hun tok med seg mange hemmeligheter i graven, kan jeg tenke meg. Også var hun sikkert bedre til å forklare og ha svar på alle spørsmål fra barn (og til dels voksne) som er over middels nysgjerrige på særdeles viktige og vesentlige ting...

GOD HELG!! ;)

5 kommentarer:

 1. Heia Olaug! Ja, hvem er ikke glad i Knerten! :-) Anne Cath Vestly betydde nok veldig mye for veldig mange! Ønsker deg og dine en fin lørdag!

  SvarSlett
 2. Hm.. de er jo pinner da.. de har vel slengt fra seg noen frø, tilkalt noen bier, og VIOLA! ;-)

  SvarSlett
 3. Ja, DET tenkte jeg ikke på! ;) Huff. Selvfølgelig har de det. Hva skal de da med div utstyr.

  SvarSlett
 4. Hadde hun fortsatt levd, hadde det ikke vært noen film og heller ingen figurer å få kjøpt..Anne Cath ønsket nemlig ikke at det skulle bli laget noe film eller selges dukker av knerten..for alle barn skulle få ha sin egen tanke av hvordan knerten skulle være... Så i ren protest nekter jeg og min eldste sønn og se filmene.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Sier du det?! Det visste jeg ikke. Litt dårlig gjort å lage film og dukker da, hvis de visste at hun ikke ville det. Men likevel synes jeg filmene er bra. ;)

   Slett