mandag 23. april 2012

...og hvordan er det med interiøret for tida?

Har det blitt noen forbedringer??
Å JODA!
(Selvfølgelig!!?)
Huset bugner av nyheter...

Den som ligger oppå fikk jeg til bursdagen av en omtenksom venninne.
"Rålekker", tenkte jeg da jeg åpna den.
Så bra at det fortsatt er poppis med sånne englevinger.
Og hvor passer det vel bedre med englevinger enn oppå ei koooselig barneseng?!?
Bør jeg forresten male senga hvit?

Nytt type gulvteppe.
Du synes det ser ut som barneklær? Ok, men det er det jo ikke.
Det er meningen det skal se ut som barneklær,
men det er altså et hendig gulvteppe.
Akkurat det samme som at du klistrer trær og biler
på veggen, er dette er barneklærgulvteppe...

Den nye sofaputa gjør seg godt i den nyrensa(!?) sofan vår.
Den ligner forøvrig på mannens parykk, og en kveld
jeg kom hjem fra et eller annet så satt han med denne på hodet.
Ei sofapute. På hodet. Hallo!!

Hvis dette ser minimalistisk ut så ser du helt rett.
Det er nettopp det det er. Og symbolsk. Et stilleben. Kunstverk.
En rosa og en gull stein som lengter etter en litt mer rosa kopp.
Så er det opp til deg å fantasere om resten, skape deg dine egne bilder,
utfordre din abstrakte hjernehalvdel.
(Brukte nesten fem timer på denne vindusutstillinga,
og det er ikke tull engang...)

Og blomstene, eller oasen om du vil, vokser og trives så vi har
snart ikke plass til mere grønt innomhus.
Så godt at det snart er sommer slik at jeg får planta ut alt som
står og venter så sol og sydentemperaturer.
Begonia , St.Paulia og Georgina (som selvsagt overvintra i kjellen fra i fjor),
tomater, agurker og ananas. You name it! 

Nå ble du imponert tipper jeg!?
Ha en fantastisk blomstrende kveld du også! ;)



lørdag 21. april 2012

Etter 15 år med samme solbriller er det på tide å gjøre
en aldri så liten vri for å få litt forandring...


Da legger man dem på gulvet i gangen, under masse klær,
mens man i virvaret av unger, klær og briller trør på dem,
og later som at det var et skrekkelig uhell og
man er fra seg av sorg.


Også overbeviser man om at det ble mye bedre etterpå...


For TENK så praktisk å bare ha solbrille på den ene sida
når man ikke trenger det på den andre...

Nå har han bestilt seg nye. Fra statene faktisk.
Når de er 15 år får vi se hva som skjer.
Jeg begynner allerede nå med planlegginga...

fredag 20. april 2012

Utpakking og oppriktig ryddeglede

Er det noe vi er gode på så er det jo rydding, jeg kan ikke presisere det mange nok ganger...
Det begynner å bli så ille at vi snart ikke har noen esker og kasser igjen som vi ikke vet innholdet i. (Snart...(?)!) Det vil likevel ikke si at alle er tømt. Dette er noe vi "koooser" oss med, og da er det viktig å drøye det lengst mulig, slik at man kan "kose" seg tilstrekkelig...


Det "kjedelige" da er jo å finne kasser som er så nøyaktig merka at man ikke får seg noen overraskelser når man åpner dem. (Denne kassen minner meg på noe... Da mamma var sørafor og hjalp oss med pakking da vi skulle flytte til nord... Da hun bare stappa ting og tang i esker så de ble SMEKKFULLE! Og bare skrev sånn ca på hva som var i dem. Og jeg (hadde akkurat født en unge så jeg var litt ekstra sårbar og stressa) skjente og sa at hun måtte merke godt, slik at vi fant alt greit igjen og slapp å leite. "Merking skal bli!" sa hun, tydelig oppgitt.) Denne for eksempel. "Lamper" (ikke "lomper" (det hadde vært interessant å finne nå)) og "en grønn pute". Tilstrekkelig info, ja, men hjalp det på "systemet"? Nope...
Min mann fant den i GÅR! Og de lampene har jeg savna siden vi flytta hit for snart to år siden. Ikke puta. Den går faktisk til loppemarked...


...sammen med MASSE andre godsaker. Jeg fant, i et hus og to uthus fullt av gamle ting, hele 10 ting jeg følte jeg kunne kvitte meg med. Jeg mener, esken BULER jo! SE bare!! Ryddet med hard hånd her ja... (rødmesmilefjes).


Men det er fortsatt lenge til loppemarkedet, så det KAN jo hende et par ting til kan hjelpe på bulinga...

GOD HELG!! :)

onsdag 18. april 2012

Husregler og manerer

Når man er vokst opp i en stor søskenflokk er det noe man ikke blir så nøye på som andre. Dette med lyd og bråk av visse arter, f. eks. Man kan fint sove middagshvil mens 8 andre hoier og løper rundt i rommet. Hopper de på deg der du ligger, gjerne midt på gulvet, gløtter du litt på øynene og sover videre. Man klarer fint å stenge ute mange andre mens man fører en samtale, ser på tv eller leser ei bok. Å gjøre lekser oppe på rommet, der det kanskje er litt stillhet, er ikke aktuelt, det er ALTFOR usosialt.

Jeg husker godt hvor jeg lærte ordet "hensyn". Det var hos venninna mi, der mora jobba som sykepleier og måtte sove på dagtid på grunn av nattevakter. De var bare tre søsken, og DU så flinke de var til å være stille!! Jeg var himmelfallen, og prøvde så godt jeg kunne å være stille jeg også. Med og uten hell. Det varte gjerne helt til vi gikk ut gjennom ytterdøra. Jeg lukka den nemlig aldri, jeg slamra den igjen, slik som hjemme. (Det var nok ikke uten grunn pappa ordna dørstopper på ytterdøra. Og det er heller ikke rart at både skapdører, ytterdør, dolokk og vannkraner ble noe raklete etter hvert.)

Hvordan lære barna å ikke ha føttene på bordet
når man ikke klarer å la være selv?

Jeg  kan ikke huske når jeg lærte at man ikke skal ha føttene på bordet. (Kanskje hos samme venninne? Isåfall: Takk for at du forsøkte, som med så mange andre lærdommer!) Hjemme hadde vi alltid føttene på bordet, såfremt det ikke var fine duker på bordet og fremmedfolk i hus. Det kan godt hende mamma og pappa prøvde å lære oss at de ikke skulle være der til hverdags heller, men det mest logiske er at det var en av tingene de måtte gi opp, til fordel for viktigere lærdom.

Å sitte på kjøkkenbenken var en selvfølge. Det satt alltid ei eller annen rumpe på kjøkkenbenken (ikke der mamma bakte, bare nesten...), gjerne flere rumper på en gang. Ja, jeg kan vel ikke lyve å si at vi ikke sto på kjøkkenbenken også. På den kjøkkenbenken er det sjorra, ledd, grått, fortalt om kjærester, brudd, gifteplaner og graviditeter, der er det spilt gitar (med og uten strenger) og sunget. Det er garantert noen som har skudd noen ned derfra også. Og like garantert har noen blitt lugga og kløpet der. (Og nei, ingen av oss har fått varige men så vidt jeg vet...)

På kjøkkengulvet har det ligget mangt et måltid, til glede for både hunder og babyer. Det var ikke uten grunn venninna mi alltid tok med seg slippers når hun skulle på besøk til oss. Det var ikke det at det ikke ble kosta og vaska, jeg tenker mamma gjorde det tre ganger om dagen, minst! Men når 5-6-7-8-9 barn i ulike aldre, og to voksne skal spise minst fire måltider hver daglig, og ikke alle er hjemme og spiser samtidig, så blir jo gulvet deretter.

Det er blitt greit nok folk av oss alle sammen. Vi klarer oss fint! Som voksen sitter jeg igjen med en erfaring av at foreldrene våre valgte ut det viktigste i livet, og lot være å pirke på detaljer. Detaljene har jeg lært andre plasser, og jeg har ofte tatt meg i å bli overraska av alle "reglene" og manerene som fins. Men det beste er jo å bare jatte med. Så får man fred liksom.

Noen regler er grei og logisk. Andre ikke, og oppfattes bare som mas, særlig hos barn. Er det så nøye om barnet ditt ikke spiser opp ALLE skorpene ALLTID? Er det krise hvis man slenger beina på bordet hjemme hos seg selv (eller foreldrene sine) når det ikke er noen i rommet som synes det er skrekkelig ekkelt? Og er det så ille om man løper og roper litt inne, hvis man lærer at noen ganger kan man gjøre det og andre ganger må man ta hensyn?

Takk for lesningen, og ha en fin kveld videre!! ;)


fredag 13. april 2012

Knerten og Knerteline

Ynglingsfilmene til våre to håpefulle for tiden er Knerten-filmene.
Vi stikker ikke under en stol at vi liker dem vi voksne også.

Så hvem som ble mest begeistra da vi fant Knerten og Karoline på en lekebutikk (ok, vet at de sikkert har vært å få tak i i laaang tid, men vi går ikke på lekebutikker i tid og utide...), mor eller barna er ikke lett å svare på. Men de ble iallefall med oss i handleposen.

Ingen slipper unna lupen her i huset for tida. Og de slipper heller ikke unna å bli kommentert. Verken mennesker eller knerter. Ei heller Knerten og Knerteline, som minste tøtta kalle Karoline for. (Og nå også vi andre, for vi synes Knerteline var et bedre forslag enn det reelle navnet.)


Og vi har gjort store oppdagelser! Knerten har faktisk ingen tissemann, stakkar! Men han har til gjengjeld en STOOOR navle. Han har heller ikke ører... Og Knerteline har ikke pupper. Og nesten ikke navle. Dette er uholdbart, synes både treåringen og toåringen! (Og da sitter jo vi voksne igjen med enda flere spørsmål: Hvordan har de liksom klart å lage, født og oppfostra en unge? Og hvorfor ser ungen ut som en potet?? Men på den annen side: vi er GLAD for at Knerten ikke har "utstyr" der nede og Knerteline ikke har noe der oppe, for tenk hvilke spørsmål som kunne kommet da!?)


Det er jommen synd Anne Cath. Vestly er gått bort. Hun tok med seg mange hemmeligheter i graven, kan jeg tenke meg. Også var hun sikkert bedre til å forklare og ha svar på alle spørsmål fra barn (og til dels voksne) som er over middels nysgjerrige på særdeles viktige og vesentlige ting...

GOD HELG!! ;)

mandag 9. april 2012

Andre boller

Siste dagen i påskeferien er det vel på sin plass å skryte av hvilken utmerket påske man har hatt. Og det har vi. Men nok om det, og over til en av påskens viktigste (hvis vi ser bort fra hyggelige dager med familie og venner og bekjente i sør) happening: VI (som så mange andre som lett lar seg lokke) STOPPA PÅ ESPA FOR Å KJØPE BOLLER!!! (Og vi var ikke de eneste)


Og hva er vel så spesielt med disse bollene, spør nok du som ikke har vært på Espa og kjøpt og spist boller. Jo: bollene var varme, også var de gule (herlighet, er det påske så er det påske, gi oss gule boller!!! De er vel lilla til advent og røde til jul også?)Men det beste av alt var måten de ble solgt på...

Det var min mann som fikk det ærefulle oppdraget å gå inn på Shell (en bensinstasjon!?) for å kjøpe boller til våre håpefulle, slik at de skulle holde ut den lange bilturen. Da hadde vi sett skilting med "verdensbeste boller" omtrent flere kilometer før. Og man er da foreldre med stor F, da hopper man ikke over bollekjøpet når man alt kjører forbi Espa.
Min mann var glad for at det ikke var jeg som hadde gått inn. Hvorfor vet jeg ikke. Men da han kom ut derfra (svett mellom øra) kunne han berette om ville tilstander. Der var det fullt kaos og minst 10 stk som sto og solgte boller. Og ropte: - Varme boller her! -Skal du ha boller? Kom hit! -Hvilke boller skal du ha? (Min mann:) -Vanlige boller... -Varme boller her!! Også prøvde de som sto og solgte boller å "jage" en bollehungrig kø lengst mulig bort fra kassa der de solgte boller, fordi de hadde boller der også, lengst bort altså.
Og alle der inne skulle ha boller. Her stoppa man ikke i hovedsak for å fylle bensin, her var det boller som var gjeldende, men hvis man mot formodning skulle ha litt bensin så var det selvsagt mulig å få en liten skvett attåt.

Etter litt latterkrampe og varme, gule boller innabords, fortsatte vi mot hytta. Og der fikk vi jammen servert lunsj, og... SVIGERMORS BOLLER!! Vel hadde Espa gode boller, men verdens beste? Nope!

God vår (kanskje noen til og med har boller i ovnen?)!!

søndag 1. april 2012

Teknologisk utvikling?

I dag har jeg vært i selskap med ei selskapsveske. I den selskapsveska er det ei mobillomme. Det er fryktelig viktig at det er ei mobillomme i ei selskapsveske. For tenk om telefonen ringer midt i selskapets kjernetid, gjerne under en viktig tale, og du har glemt å slå av mobilen sånn at lyden er skikkelig høyt på, og du må slå ringinga av FORTERE ENN SVINT, for ellers ser ALLE på deg og det er flaut, også FINNER du ikke mobilen din blant alle andre selskapelige ting du bare MÅ ha i ei selskapsveske...


Verre er det når den nye mobilen din ikke passer i mobillomma i selskapsveska!!
Det er snart sånn at man må ta med seg pc-veska for å få med seg mobilen, og det i et selskap, hvor man skal være FIN! Det tar seg dårlig ut med ei svær pc-veske når man ellers er fin og fjong, iallefall hvis man ikke har ambisjoner om å se ut som ei viktig kontorrotte.
Og jeg som ei stund, da jeg drassa rundt på en murstein av en "mobil", trodde at mobilstørrelsen bare kom til å peke i en retning: nedover. 


 Det ble spådd at nymotens mobiler kom til å være på størrelse med ei penn, om ikke mindre. Ok, kanskje finnes det, men jeg har ikke sett den. Nå drasser vi i stede rundt på "mobiler" som er omtrent på størrelse, om ikke i vekt og tykkelse, så iallefall omkretsmessig, som de gode gamle. Det er bare den uttrekkbare antenna som mangler, men kjenner jeg "utviklinga" rett så er det ikke lenge før den er tilbake heller.



Det er også ille når mobilen blir så stor at man står i fare for å miste den ut av hånda, så man må faktisk polstre den for at den skal tåle en omgang på flisene.


Jaja mensan! Her snakker vi "utvikling"!!