fredag 14. januar 2011

Søt butikkRundt omkring i Norges land finnes det mange små bygder med små, koselige butikker. Jeg bor i ei av de bygdene, og handler i èn av disse butikkene.


Betjeningen er alltid blid,
og du kan snakke med dem om alt. 


Her finner du alt du trenger, og mer til.
Og er det noe du trenger som de ikke har,
så bestiller de det.Frukt- og grøntdisken er såpass opp
i årene at den er blitt moderne igjen.
Jeg har nå skjønt for alvor hvor viktig det er for ei bygd å ha en butikk nært. For det første er det arbeidplasser,
og for det andre skaper det et miljø.
Vi unge kjører vel forbi Rema 1000 rett som det er, men hva med de gamle som ikke kommer seg så lett rundt?
Og hva om du plutselig trenger noe fort,
og ikke kan kjøre i en 1/2 time til butikken, og en 1/2 time fra?
Og hvor koselig er det å komme inn i en svær monsterbutikk med betjening som knapt ser på deg, kontra de små, hvor du nesten får en klem når du kommer inn døra?

Alle dere som har det, ta vare på de små nærbutikkene!!17 kommentarer:

 1. Ja, det er koselig på coopen. Og hver sommer i ca 20 år har jeg vært der opptil flere ganger, i akkurat denne butikken.

  Blir stusslig i Djupvik om butikken skulle forsvinne. Svigerfar pleide alltid å kjøre til butikken og handle på moped og med blå melkekasse bakpå. Aldri hjelm, men med skyggelue. Gikk bra det og.

  Og et av de fineste steder når det er fint vær og sommer - det er Djupvik.

  Klem fra I.

  SvarSlett
 2. For et koselig innlegg!
  Får sånn mimrefølelse tilbake til barndom, da jeg var med min mormor på busstur til butikken som var ala denne. I ei bygd. Med smale veier, der butikken var knutepunktet og hvor sladder, nyheter og bekjentskap ble ivaretatt. Vern om sånne butikker, ja! Nesten litt sånn "Himmelblå"-aktig, bildene dine.. ;-)

  SvarSlett
 3. Æ kommer nok aldri til å glømme lørdagan i Djupvik, for da gikk vi til coopen og kjøpte lørdagsgodt... Tok sin tid, først skulle vi jo gå hele veien, også måtte vi jo se på ALT i butikken:) Koselige minna:)

  SvarSlett
 4. Små nærbutikker er gull verdt! Samtidig er vi ofte utroe - dukker det opp knalltilbud andre steder, drar man jo heller dit og handler stort...
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 5. Hihi, ja det glømmes ikke, Anna! :D Det e gode minna. Man gikk jo ikke så fort heller. Her skulle det vinkes til bila og kastes pinna i bekkan, og spises på tur hjem.
  Kan væl ikke skryte på mæ at æ aldri handle andre plassa, men hvis mange handle på de små butikkan gjevnlig, så e jo sjansen større for at dæm overleve.
  Og det e jo ikke sikkert man spare så mye på å handle på store butikka, for der e det jo så billig at man kjøpe mye mer enn man treng, og man bruke like mye peng, om ikke mer.

  Vet ikke kæm du I. e, men du har rett: nydelig plass. (Liiiitegraijnne patriotisk e æ kanskje, men det må være lov...;)
  Og det va visst flere som kjørte rundt med moped uten hjelm og blå kasse bak, uten at det gikk galt. Dæm sykla med gammelsyklan på isen til og med. Men da gikk det galt med bestemor en gang.

  Kanskje ses vi på Kopen i sommer?? ;)

  SvarSlett
 6. Jeg er gift med en kjekk kar fra bygda :-), og vi har pleid å dra nordover hver sommer.

  Vi får se hva som skjer til sommeren, har no lyst til å dra til andre steder på ferie i lag med mann og barn og. Men nåen av de Djupvikingan e jo så sta. :-) (Jada, slår om på dialekta rett som det er).

  Ha ei god helg der oppe.
  I.

  SvarSlett
 7. ja,synd at så mange av dem små butikkan blir borte!artige bilda og. nesten så æ får litt heimlengsel av bloggen din :)

  SvarSlett
 8. Elskar slike små butikkar, der ein finn alt mellom himmel jord i hyllene.

  SvarSlett
 9. Skjønner akkurak hva du mener å skriver om. Plassen jeg bor på har, hvis milig...enda mindre butikk enn Djupvik!!
  Eierne er opp i åran å ønsker å selge...MEN ingen eller veldig få er intressert, dessverre. Så hva gjør vi som bor her, hvis eierne legger ned...flytter vi også???
  Vet Du om noen som er intresser...ROP UT!

  Så ta godt vare på de butikker som er!

  Klem Anna

  SvarSlett
 10. Kor koselig, Olaug! Eg hadde faktisk glemt at sånne butikka faktisk fortsatt eksistere... Lure på om eg også får en klem hvis eg fær innom der til sommarn? Eller må man være ekte kåfjording for å gjøre seg kvalifisert for det? Mor mi e jo kåfjording, det får vel holde :)

  SvarSlett
 11. Så artig innlegg Olaug : ) Vi handle på copen når vi e på hytta : ) Kjempekoselig e det der!! Og ungan syns det e artig å gå rundt å se ja
  : D !! Mange artige episoda har æ hørt om den butikken...: ))
  Ser Gina e innom deg ; ) Vi e søskenbarn ; )( for æ regne med det e min Gina ? ; ))
  God helg til deg og dine : )
  Klem Tove

  SvarSlett
 12. Ja heldigvis finnes det butikker som faktisk selger alt man trenger i samme butikken,både spiker og sytråd i tillegg til maten. Trur nok at de store kjøpesentran bare har sett på de små butikkan, men bare bygd MYE større. Sånn at folk ikkje finner det de leter etter, og kjøper noe de ikkje trenger i stedet.

  SvarSlett
 13. Gina, du får sikkert en klæm hvis du vil ha det! ;)
  Og Tove: Ja, det e di Gina. :D
  Dokker blir væl tremenningan mine begge to.

  God helg videre!

  SvarSlett
 14. Åh, butikken "min"! ! !
  Så plutselig overskrifta på Facebook og måtte inn og se her. Takk og pris for nærbutikken. Det e alltid så trivelig å komme inn der, handle og slå av en prat. Ekstra trivelig e det før jul når de har adventskafè der rundt et lite bord med 2-3 stoler, kaffe, brus, pepperkaker og twist.

  Line

  SvarSlett
 15. Er livredd for å mista nærbutikken min. Tenk, fredag etter jobb å måtte kjøre ned på Amfiet, lete etter parkering sammen med 750 andre, finne tier til tralla, springe 2 km rundt hyller og paller for en melk og et brød. For så stå i 25 minutters kø, før du igjen skal køe i 20 minutter for å komme ut av parkeringshuset. Har sannelig bedre ting å bruke tida til fredag kveld

  SvarSlett
 16. Ååå, som jeg kjenner meg igjen !
  Coopen er hjertet i bygda mi :-)

  SvarSlett
 17. Flott innlegg om nærbutikken!
  Vi bor nord for deg, og vi har mista nærbutikken. Nå må bi kjøre 20 minutter til Burfjord for å handle, noen bor enda lenger fra!

  SvarSlett